Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Χωρίς δημοψήφισμα για ευρώ το προεκλογικό πρόγραμμα του Κινήματος 5 Αστέρων

Ιταλία: Χωρίς δημοψήφισμα για ευρώ το προεκλογικό πρόγραμμα του Κινήματος 5 Αστέρων
Ένα προεκλογικό πρόγραμμα 20 σημείων, το οποίο δεν κάνει καμία αναφορά σε δημοψήφισμα για την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, παρουσίασε το Κίνημα Πέντε Αστέρων
Ένα προεκλογικό πρόγραμμα 20 σημείων, το οποίο δεν κάνει καμία αναφορά σε δημοψήφισμα για την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, παρουσίασε σήμερα (22/01/2018) το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο ηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 4ης Μαρτίου 2018.
Ο νέος ηγέτης του κόμματος, Luigi Di Maio, παρουσίασε το πρόγραμμα σε συγκέντρωση στην Πεσκάρα, λέγοντας πως θα αποτελέσει τη βάση για τις διαπραγματεύσεις με τα υπόλοιπα κόμματα μετά τις εκλογές.
«Οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να μας πουν γιατί δεν θέλουν να συγκλίνουν γύρω από το πρόγραμμα αυτό», σημείωσε ο Di Maio, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Εκτός από την στροφή ως προς το δημοψήφισμα για το ευρώ, τα 5 Αστέρια έχουν επίσης απομακρυνθεί από την προηγούμενη άρνησή τους να εξετάσουν το ενδεχόμενο διακυβέρνησης με άλλα κόμματα.
Όπως μεταδίδει το «Reuters», στην κορυφή της λίστας του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος βρίσκεται η υπόσχεση να μειωθεί η γραφειοκρατία με την κατάργηση 400 «άχρηστων» νόμων.
Το Κίνημα υπόσχεται επίσης μια δραστική μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις, καθώς και καταπολέμηση της φτώχειας, μέσω της προσφοράς έως και 780 ευρώ μηνιαίως για όλους όσους δείχνουν πρόθυμοι να εργαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης