Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η Ελλάδα ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη με την «εύκολη» 3η αξιολόγηση

tags :
Citigroup: Η Ελλάδα ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη με την «εύκολη» 3η αξιολόγηση
H ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει ανακτήσει την πλήρη πρόσβαση στην αγορά πριν από τη λήξη της διάσωσης τον Αύγουστο
Το σημερινό (22/1) Eurogroup θα επικυρώσει την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, με την Ελλάδα να αναμένεται να λάβει τη δόση των 6,7 δισ. ευρώ στα μέσα Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η τρίτη αξιολόγηση αποδείχθηκε μία από τις πιο ομαλές αξιολογήσεις στο 8ετές ελληνικό έπος διάσωσης.
Η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει ανακτήσει την πλήρη πρόσβαση στην αγορά πριν από τη λήξη της διάσωσης τον Αύγουστο, αναφέρει στο σημερινό σχόλιο η Citigroup.
Από το ποσό αυτό, τα 3,3 δισ. θΘα καλύψουν τις υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι το τέλος Ιουνίου, τα 1,9 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων και τα υπόλοιπα 0,5 δισ. για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων ποσών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Η Citigroup αναφέρει και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor's, κατά μία βαθμίδα στο Β, με θετικές προοπτικές.
Η νέα αξιολόγηση παραμένει πέντε επίπεδα χαμηλότερα από τον επενδυτικό βαθμό και κάτω από τη βαθμολογία κατά την έξοδο από τα προγράμματα άλλων χωρών που διασώθηκαν από την ΕΕ.
"Η ανάπτυξη και οι δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί παράλληλα με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και της πολιτικής σταθερότητας", σύμφωνα με την S&P.
«Οι θετικές προοπτικές για την Ελλάδα αντικατοπτρίζουν περαιτέρω τη δυναμική αξιολόγησης από το πολιτικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον κατά το επόμενο έτος.
Ο S & P δήλωσε ότι θα μπορούσε να εξετάσει την περαιτέρω αναβάθμιση της χώρας εάν η κυβέρνηση δημιουργήσει αποθέματα ρευστότητας για την προχρηματοδότηση μελλοντικών επιστροφών του δημόσιου χρέους κατά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης