Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 το spread Ισπανίας - Γερμανίας - Στις 86,8 μονάδες βάσης

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 το spread Ισπανίας - Γερμανίας - Στις 86,8 μονάδες βάσης
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 υποχώρησε το spread Ισπανίας - Γερμανίας
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 υποχώρησε σήμερα (19/01/2018) το spread Ισπανίας - Γερμανίας, καθώς η ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας και η πιο ήρεμη πολιτική κατάσταση, αυξάνουν την αισιοδοξία για μια επικείμενη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ισπανίας υποχώρησε σήμερα κατά 3,9 μονάδες βάσης (0,039%), στο 1,451%.
Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού Bund αυξήθηκε, φέρνοντας το spread μεταξύ των δύο μόλις στις 86,8 μονάδες βάσης.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010 και αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές της Ισπανίας μετά το αμφισβητούμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, που πραγματοποιήθηκε το 2017.
Σύμφωνα με αναλυτές της Barclays, η χώρα - η οποία χρειάστηκε πρόγραμμα διάσωσης από την ΕΕ το 2012 - «θα μπορούσε να πραγματοποιεί μια μετάβαση από την περιφέρεια στις ημι-βασικές οικονομίες».
Η Apolline Menut και ο Antonio Garcia Pascual έγραψαν ότι «παραδόξως, οι ισπανικοί πολιτικοί κίνδυνοι φαίνεται να έχουν μειωθεί ως αποτέλεσμα της καταλανικής σύγκρουσης».
Αν και τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας κέρδισαν την πλειοψηφία των εδρών στις περιφερειακές εκλογές τον Δεκέμβριο, η Barclays ανέφερε ότι «το κίνητρο για τα αποσχιστικά κόμματα είναι σαφώς να επιστρέψουν στην πολιτική ομαλότητα προκειμένου να διευκολυνθεί η άρση του άρθρου 155 από την κυβέρνηση», το οποίο προβλέπει τον προσωρινό έλεγχο της περιοχής από τη Μαδρίτη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης