Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ισχυρή πτώση -1,5% στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017

Βρετανία: Ισχυρή πτώση -1,5% στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017
Οι λιανικές πωλήσεις είχαν μηδαμινή συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη της Μεγάλης Βρετανίας το δ' τρίμηνο του 2017
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (19/1) στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τους πολίτες να περιορίζουν τα έξοδά τους μετά τις εκπτώσεις της Black Friday κατά τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά -1,5% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, με το ποσοστό να είναι σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με την πτώση που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street Journal.
Μάλιστα, η παραπάνω πτώση αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που έχει καταγραφεί στη χώρα από τον Ιούνιο του 2016, στον απόηχο του δημοψηφίσματος για το Brexit, καθώς και η ισχυρότερη υποχώρηση για τον σχετικό μήνα τα τελευταία επτά χρόνια.
Η πτώση ακολούθηκε τη μηνιαία άνοδο της τάξεως του +1% που σημειώθηκε τον Νοέμβριο, λόγω των εκπτώσεων της Black Friday, καθώς και τις πρώτες αγορές των βρετανών ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +1,4% με την άνοδο να είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με την ONS, η συνολική εικόνα καταδεικνύει ότι το λιανικό εμπόριο κατέγραψε σημαντική επιβράδυνση συνολικά, με τον κλάδο να έχει μηδαμινή συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη της Μεγάλης Βρετανίας το δ' τρίμηνο του 2017.
Παράλληλα, τα πρόσφρατα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι πιέσεις των καταναλωτών παραμένουν έκδηλες μετά το δημοψήφισμα του Brexit, γεγονός που προβληματίζει τη συνολική εικόνα της οικονομίας, η οποία ήδη επιβραδύνθηκε το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης