Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αρνείται ο Trump ότι είπε πως θα μπορούσε να έχει μία καλή σχέση με τον Kim Jong Un

Reuters: Αρνείται ο Trump ότι είπε πως θα μπορούσε να έχει μία καλή σχέση με τον Kim Jong Un
Ο Donald Trump αρνήθηκε, εξάλλου, να αποκαλύψει στη συνέντευξή του στη Wall Street Journal αν έχει μιλήσει με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un
O πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αμφισβήτησε την Κυριακή 14/1 τον λογαριασμό μίας εφημερίδας στα social media, που τον ήθελε να λέει ότι θα μπορούσε να έχει μία πολύ καλή σχέση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un, μεταδίδει το Reuters.
Ο Τrump ανέφερε μέσω Τwitter ότι στη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη 11/1 στη Wall Street Journal είχε πει ότι "πιθανότατα θα είχε μία καλή σχέση με τον Kim Jong Un", μιλώντας σε υποθετική βάση.
Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα και το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του Αμερικάνου προέδρου.
Το σχόλιο του Trump ήταν σημαντικό, διότι άφηνε να εννοηθεί ότι πιστεύει σε μία καλή σχέση του με τον Kim, o οποίος αντιστέκεται στις διεθνείς πιέσεις να μειώσει το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.
Ο Trump είχε ειρωνευτεί στο παρελθόν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη αποκαλώντας τον "μανιακό" και "πυραυλάνθρωπο" για να απαντήσει ο Kim χαρακτηρίζοντας τον Αμερικάνο πρόεδρο ως "ψυχικά διαταραγμένο και καθυστερημένο".
Ο Kim προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα έχει πυραύλους, ικανούς να πλήξουν τις ΗΠΑ, προκαλώντας απειλές για στρατιωτική δράση από την Ουάσινγκτον.
Ο Trump αρνήθηκε, εξάλλου, να αποκαλύψει στη συνέντευξή του στη Wall Street Journal αν έχει μιλήσει με τον Kim.
"Δεν θέλω να το σχολιάσω, δεν λέω αν έχω ή, δεν έχω μιλήσει, απλά δεν θέλω να το σχολιάσω" ήταν η απάντησή του.
Ο Trump έκανε λόγο ακόμα και για fake news, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας για όσα είπε για πιθανή καλή σχέση του με τον Κim.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης