Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά για θέμα Σκοπίων: Διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πατριδοκάπηλη στάση του Καμμένου

Γεννηματά για θέμα Σκοπίων: Διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πατριδοκάπηλη στάση του Καμμένου
Η Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά μίλησε στην συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ)
«Σήμερα η διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η έλλειψη κάθε ουσιαστικής ενημέρωσης για τις συνομιλίες και η πατριδοκάπηλη στάση του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ, υπονομεύει ευθέως την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της διαπραγμάτευσης», τόνισε για το θέμα των Σκοπίων η  Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής,  Φ. Γεννηματά, μιλώντας στην συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ).
Όπως η ίδια υπογράμμισε «στο θέμα των Σκοπίων μετά το αδιέξοδο και με τους άστοχους χειρισμούς της ΝΔ, η παράταξή μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος αυτού.
Το 1995 με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου προχωρήσαμε στη σύναψη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με τη γειτονική χώρα για την προώθηση φιλικών σχέσεων, μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.
Στην περίοδο 2001-2002 με κυβέρνηση του Κ. Σημίτη κάναμε μια συντονισμένη προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος στη βάση σύνθετης ονομασίας για κάθε χρήση (ergaomnes).
Σήμερα η διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η έλλειψη κάθε ουσιαστικής ενημέρωσης για τις συνομιλίες και η πατριδοκάπηλη στάση του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ, υπονομεύει ευθέως την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της διαπραγμάτευσης.
Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία δέσμια των δικών της αντιφάσεων δίνει μάχες οπισθοφυλακών.
Καταγγέλλουμε τα μικροκομματικά παιχνίδια και όλο το ανούσιο blamegame μεταξύ Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το θέμα , όπου αντιδικούν με στόχο να ακούγονται ευχάριστα στο εσωτερικό ακροατήριο του ενός ή του άλλου άκρου».
Το Κίνημα Αλλαγής, όπως είπε η κ. Γεννηματά, «στέκεται υπεύθυνα και σταθερά στο πλαίσιο των διαμορφωμένων θέσεων της χώρας για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις η οποία θα συνοδεύεται από ρητές δεσμεύσεις αποτροπής ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν».
Τόνισε δε, πως «θα τοποθετηθούμε με αυτά τα κριτήρια όταν η κυβέρνηση επίσημα καταθέσει το προϊόν της διαπραγμάτευσης της στο τραπέζι» ξεκαθαρίζοντας ότι  «δεν θα γίνουμε μέρος της θεατρικής παράστασης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλων αυτόκλητων κομπάρσων».
Αναφορικά με τις σχέσεις με την Τουρκία, αφού ανέφερε ότι η οργάνωση της πρόσφατης επίσκεψη η Erdogan από την Κυβέρνηση υπήρξε ένα μεγάλο φιάσκο που έβλαψε τα εθνικά συμφέροντα, πρόσθεσε πως το χειρότερο είναι πως «η Κυβέρνηση που εξαπάτησε κατ’ εξακολούθηση τον ελληνικό λαό δείχνει μοναδική συνέπεια να εκπληρώσει τις κρυφές δεσμεύσεις που φαίνεται ότι ανέλαβε έναντι του κ. Erdogan και μάλιστα χωρίς κανένα ορατό αντάλλαγμα».
Αναφερόμενη στα μνημόνια μεταξύ άλλων σημείωσε ότι  «η δήθεν καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι το νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα.
Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη «φροντίσει» να περάσει τη θηλιά στο λαιμό της χώρας και του λαού.
Με την έξοδο από το 3ο -δικό του- Μνημόνιο, έχουμε είσοδο στο 4ο άτυπο Μνημόνιο που έχει ήδη συμφωνήσει και προκαταβολικά νομοθετήσει».
Κάνοντας αναφορά στο σημερινό συνέδριο «Αναγέννησης της Κεντροαριστεράς.
Συνέδριο σταθμός για ένα ισχυρό ρεύμα πλειοψηφίας», όπως είπε, συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο αυτού:
«- Θα διατυπώσουμε μια συγκεκριμένη , σύγχρονη και συνάμα προοδευτική και λαϊκή προγραμματική πρόταση, που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στους πολίτες, που θα χτυπήσει αποτελεσματικά τις ανισότητες.
Εμείς έχουμε στο κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Θέλουμε ανάπτυξη με ισχυρή μεσαία τάξη, και πραγματική αλληλεγγύη για τους αδύναμους.
-Θα διαμορφώσουμε ένα νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς απαλλαγμένο από τις κατεστημένες λογικές, των μηχανισμών, της ίντριγκας, των αρχηγίσκων, με νέα αντίληψη στην σχέση του με τους πολίτες.
Με συλλογικές λειτουργίες ενιαίο και ισχυρό πολιτικό κέντρο στην πολιτική διεύθυνση, αλλά και με μεγάλες αρμοδιότητες στις περιφερειακές οργανώσεις.
Με ανοιχτές τις πόρτες στους πολίτες, με σεβασμό σε όλες τις απόψεις, με δημοκρατικές διαδικασίες, με αυτόνομη λειτουργία από το κράτος με ουσιαστική ανανέωση με τους νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή.
Με ετήσια Προγραμματικά Συνέδρια και Προκριματικές εκλογές για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας.
Με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών θα καινοτομήσουμε κατοχυρώνοντας πρώτοι εμείς το ψηφιακό κόμμα στη Ελλάδα, με διαδικασίες Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας Διαβούλευσης, Διαλόγου, Δημοψηφισμάτων και Ψηφοφοριών στο Κίνημα Αλλαγής».
Σημείωσε ότι δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν όλοι και στην εκλογή των Συνέδρων, «ανοίγοντας» και πάλι το Μητρώο, καλώντας όλους τους προοδευτικούς πολίτες και ιδιαίτερα όλους όσους ψήφισαν στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου, να γίνουν μέλη του νέου φορέα και μέσα από διαφανείς διαδικασίες θα εκλέξουν τουλάχιστον το 50% της σύνθεσης του Συνεδρίου στο οποίο θα συμμετέχουν και εκλεγμένοι από θεσμικούς φορείς της Κοινωνίας, της Αυτοδιοίκησης, της Παραγωγής, των Εργαζομένων, των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων αλλά και εκπρόσωποι των κομμάτων και των Κινήσεων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής.
Όπως είπε, «το Κίνημα Αλλαγής ούτε καθοδηγείται ούτε πολύ περισσότερο χειραγωγείται με οποιασδήποτε μορφής επιθέσεις.
Είτε πρόκειται για επιθέσεις δήθεν φιλίας είτε για επιθέσεις συκοφαντίας.
Να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι όλα αλλάζουν στην πολιτική μας ζωή, νέοι συσχετισμοί διαμορφώνονται, η παράταξή μας θα καθορίσει τις εξελίξεις».
 «Η νέα εποχή για την χώρα περνά μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά και μεταξύ άλλων τόνισε ότι
«οι προοδευτικοί πολίτες συνειδητοποιούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε αριστερά και πράττει δεξιά, μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς πρόγραμμα, παραδέχθηκε αυταπάτες για να κρύψει τις απάτες.
Την ίδια ώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι η ΝΔ παραμένει μια βαθιά συντηρητική δύναμη, ανίκανη τελικά να αναδείξει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο έναντι της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης