Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Trump δε θα επιβάλλει νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Reuters: Ο Trump δε θα επιβάλλει νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αναμένεται να διατηρήσει ανέπαφη την πυρηνική συμφωνία μεταξύ Ιράν και Δύσης
Την παράταση της άρσης των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγρμμα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (12/1) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση επί του ζητήματος.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, ο Trump δεν πρόκειται να ανακοινώσει την επανεπιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, διατηρώντας ανέπαφη την εμπορική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.
Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να δώσει διορία τόσσο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ όσο και τους ευρωπαίους συμμάχους του ώστε να βελτιώσουν την τρέχουσα συμφωνία, γεγονός που αν δεν επιτευχθεί θα επαναφέρει στο προσκήνιο τις απειλές του περί απόσυρσης των ΗΠΑ από τη συμφωνία.
Παρά το γεγονός ότι ο Trump θα παρατείνει την άρση των κυρώσεων, αναμένεται να επιβάλει νέες, στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, όπως αναφέρει το Reuters.
Επιπλέον, ο αμερικανός πρόεδρος έχει δεχθεί μέχρι στιγμής ισχυρές πιέσεις από τους ευρωπαίους συμμάχους του προκειμένου να διατηρήσει ανέπαφη τη συμφωνία, με την πλευρά της ΕΕ να εκτιμά ότι παρά την κριτική που ασκεί ο Trump, η συμφωνία «λειτουργεί».
Σημειώνεται ότι ο Trump έχει χαρακτηρίσει κατά το παρελθόν τη συμφωνία με το Ιράν ως «τη χειρότερη που υπάρχει», επικρίνοντας τον προκάτοχό του, Barack Obama, για την «κακή συμφωνία» που διαπραγματεύθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης