Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αμετάβλητος στο 1,2% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο του 2017

Γαλλία: Αμετάβλητος στο 1,2% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο του 2017
Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στη Γαλλία παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,3%
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (12/1) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καταδεικνύοντας την αδυναμία των αυξήσεων στις τιμές εντός της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, επιβαβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις της στατιστικής υπηρεσίας Insee.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στη Γαλλία παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,3%.
Ωστόσο, ο εναρμονισμένος ΔΤΚ, ο οποίος παρακολουθείται πιο στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατέγραψε ελαφρά επιβράδυνση στο 1,2% έναντι 1,3% τον Νοέμβριο του 2017, την ίδια στιγμή που η Insee ανέμενε ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.
Τα παραμάνω αποτελέσματα αναμένεται να απογοητεύσει τους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται όλο και πειρσσότερο αισιόδοξοι για την οικονομια της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη (11/1), οι αξιωματούχοι της τράπεζας εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσαρμόσουν την πολιτική τους «στην ισχυρή και όλο και περισσότερο αυτοσυντηρούμενη επέκταση της οικονομίας».
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις κατά τους τελευταίους 12 μήνες, παραμένει ως επί το πλείστον μακριά από τον στόχο της ΕΚΤ, ο οποίος είναι λίγο κάτω από το 2%.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, τόνισε ότι παραμένει υπομονετικός και αισίοδοξος ότι η βελτίωση της οικονομίας θα επιτευχθεί εν τέλει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης