Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω της 24ωρης απεργίας σε μετρό, τραμ – Χωρίς ΗΣΑΠ 12:00 – 15:00

tags :
Κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω της 24ωρης απεργίας σε μετρό, τραμ – Χωρίς ΗΣΑΠ 12:00 – 15:00
Κανονικά κυκλοφορούν τα λεωφορεία
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου καταγράφεται από νωρίς σήμερα το πρωί λόγω της 24ωρης απεργίας σε μετρό και τραμ.
Συγκεκριμένα, υπάρχει αυξημένη κίνηση στην Αθηνών Κορίνθου, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη και στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισίας από το Μαρούσι έως και την Αλεξάνδρας.
Μποτιλιάρισμα υπάρχει και στην κάθοδο της Β. Σοφίας, στη Βας. Κωνσταντίνου, στην άνοδο της Συγγρού, σε Σταδίου, Βας. Αμαλίας, Φιλελλήνων.
Σημειώνεται ότι πέραν της 24ωρης απεργίας σε μετρό και τραμ, ακινητοποιημένα είναι και τα τρόλεϊ ενώ σε τρίωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
Τα λεωφορεία κινούνται κανονικά.
Το Σωματείο των Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) με αφορμή το νόμο για τις απεργίες (έχει ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο) κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία».
Διαμηνύουν επίσης πως εκείνοι δεν θα ακολουθήσουν τα όσα θα ισχύουν για τις απεργίες από την ψήφιση του νόμου και μετά.
«Θυμίζουμε στους αγωνιστές της δημοκρατίας του κυρίου Τσίπρα ότι το συνδικάτο μας λειτουργεί αποφασίζει και εκλέγει με βάση διαδικασίες που το ίδιο έχει αποφασίσει. Αυτές περιγράφονται στο καταστατικό του», αναφέρει η ανακοίνωση. Το Σωματείο «θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει έτσι ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει ο νόμος τους τις επόμενες ημέρες».
Το κείμενο καταλήγει: «Για τους παραπάνω λογούς το σωματείο μας προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12/1/18.
Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης