Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στο 1,8% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο του 2017

Κίνα: Στο 1,8% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο του 2017
Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας ενισχύθηκε κατά 4,9% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους
Ελαφρά επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (10/1) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τις τιμές στα τρόφιμα να καταγράφουν μικρότερη πτώση, επηρεάζοντας λιγότερο τον συνολικό δείκτη.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατα 1,8% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, έναντι ανόδου 1,7% τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα ωστόσο να αποδεικνύονται ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο πληθωρισμός να σκαρφαλώσει στο 1,9%.
Η πτώση στις τιμές των τροφίμων διαμορφώθηκε στο 0,4% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης 1,1% τον Νοέμβριο 2017, ενώ οι τιμές των μη εδώδιμων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 2,4% ετησίως, έναντι αύξησης 2,5% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,3 σε σύκγριση με τον Νοέμβριο, ενώ για το σύνολο του 2017 ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με τον προηγούμενο έτος.
Σε ότι αφορά τις τιμές παραγωγού, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 4,9% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος τον Νοέμβριο είχε διαμορφωθεί στο 5,8%.
Σε μηνιαία βάση, το ΔΤΠ αυξήθηκε κατά 0,8% σε σχέση με τον Νοέμβριο, ενώ για το σύνολο του 2017, η άνοδος διαμορφώθηκε στο 6,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης