Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συμφωνία για τα βασικά σημεία της μεταρρύθμισης του μεταναστευτικού συστήματος

ΗΠΑ: Συμφωνία για τα βασικά σημεία της μεταρρύθμισης του μεταναστευτικού συστήματος
Προχωρά η μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος των ΗΠΑ
Μία διακομματική ομάδα Αμερικανών βουλευτών συμφώνησε σήμερα 9 Ιανουαρίου 2918, να εργαστεί για τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος η οποία θα εστιάσει σε τέσσερα θέματα: την ασφαλή φύλαξη των συνόρων, την αποκαλούμενη αλυσιδωτή μετανάστευση, το σύστημα χορήγησης μέσω λοταρίας πράσινων καρτών και την τύχη των εκατοντάδων χιλιάδων «ονειροπόλων», των νεαρών μεταναστών που είχαν μπει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά.
Με ανακοίνωση, η εκπρόσωπος του Λευκού Sarah Sanders δήλωσε ότι η συμφωνία για συζήτηση για αυτά τα τέσσερα «θέματα υψηλής προτεραιότητας» επιτεύχθηκε σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στον Λευκό Οίκο, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές.
Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Trump, ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στα δύο Σώματα του Κογκρέσου δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι βουλευτές των δύο κομμάτων θα συνεχίσουν από αύριο Τετάρτη τις συναντήσεις για την ταχεία επίτευξη μιας συμφωνίας για τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι ο ίδιος και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές θα παρουσιάσουν αύριο ένα νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για διαπραγματεύσεις.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Kevin Macarthy σημείωσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών θα αφορούν τα τέσσερα θέματα.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι ζητά μια διακομματική λύση και ότι πιστεύει πως οι δύο πλευρές θα διαπραγματευτούν το ζήτημα καλή τη πίστει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης