Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση ORB: Η May δεν μπορεί να πετύχει μια σωστή συμφωνία για το Brexit, εκτιμούν οι μισοί ψηφοφόροι

Δημοσκόπηση ORB: Η May δεν μπορεί να πετύχει μια σωστή συμφωνία για το Brexit, εκτιμούν οι μισοί ψηφοφόροι
Την εκτίμηση ότι η Theresa May δεν είναι σε θέση να πετύχει μια σωστή συμφωνία για το Brexit, εκφράζουν οι μισοί Βρετανοί ψηφοφόροι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ORB
Την εκτίμηση ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, δεν είναι σε θέση να πετύχει μια σωστή συμφωνία για το Brexit, εκφράζουν οι μισοί Βρετανοί ψηφοφόροι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ORB που δημοσιεύθηκε σήμερα (08/01/2018).
«Πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά για να πειστεί το βρετανικό κοινό ότι η πρωθυπουργός είναι σε θέση να πετύχει τη σωστή συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρεται σε δήλωση της ORB.
Πριν από έναν χρόνο, μόνο το 35% των ψηφοφόρων πίστευαν ότι η May ήταν σε θέση να πετύχει μια σωστή συμφωνία.
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι οι ψηφοφόροι διίστανται σχετικά με το αν η Βρετανία θα ήταν σε καλύτερη θέση μετά το Brexit: το 43% δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερα, ενώ το 42% δήλωσε ότι δεν θα ήταν.
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 63% των ψηφοφόρων δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση χειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο από τους προηγούμενους μήνες.
Ερωτηθέντες εάν ο έλεγχος της μετανάστευσης είναι πιο σημαντικός από το ελεύθερο εμπόριο με την ΕΕ, το 47% των ψηφοφόρων δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν, αν και οι απαντήσεις ήταν ευμετάβλητες κατά το τελευταίο έτος των ερευνών της ORB.
Η δημοσκόπηση της ORB διενεργήθηκε μεταξύ 2.023 ψηφοφόρων το διάστημα 5-7 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης