Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (πρ. Ιράν): Οι νέοι διαμαρτύρονται για περισσότερα από την οικονομία της χώρας

Rouhani (πρ. Ιράν): Οι νέοι διαμαρτύρονται για περισσότερα από την οικονομία της χώρας
Οι πολίτες του Ιράν έχουν οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές απαιτήσεις
Oι νέοι Ιρανοί διαδηλωτές είναι δυσαρεστημένοι με κάτι περισσότερο από την οικονομία της χώρας και δεν ταυτίζονται πλέον με τις απόψεις και τον τρόπο ζωής μιας γηρασμένης επαναστατικής ελίτ, όπως δήλωσε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani.
Ο Rouhani ο οποίος στηρίχθηκε στους αντι-Δυτικούς σκληροπυρηνικούς για να κερδίσει την επανεκλογή το 2017, κάλεσε επίσης την άρση της χρήσης των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, που χρησιμοποιούν οι αντιδημοκρατικοί διαδηλωτές στην πλέον μεγαλύτερη πρόκληση για τις συντηρητικές αρχές από το 2009.
"Θα ήταν μια ψευδής δήλωση γεγονότων καθώς και μια προσβολή στο ιρανικό λαό να πούμε ότι έχουν μόνο οικονομικές απαιτήσεις", ανέφερε ο Rouhani, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
"Οι άνθρωποι έχουν οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές απαιτήσεις".
Ο Rouhani, πρότεινε ότι υπάρχει ένα στοιχείο στις αναταραχές, που φαίνεται να είναι έντονο στις ηλικίες κάτω των 25 ετών.
"Δεν μπορούμε να επιλέξουμε έναν τρόπο ζωής και να πούμε σε δύο γενιές μετά από μας να ζήσουν έτσι.
Είναι αδύνατο.
Οι απόψεις της νέας γενιάς για τη ζωή και τον κόσμο είναι διαφορετικές από τις δικές μας", είπε.
Η Επαναστατική Φρουρά, η ραχοκοκαλιά της ασφαλείας του Ιράν από την επανάσταση του 1979 που δημιούργησε την Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν τερματίσει μια εβδομάδα αναταραχής.
Οι διαμαρτυρίες, οι οποίες ξεκίνησαν από τις οικονομικές δυσκολίες της νεαρής και εργατικής τάξη, εξαπλώθηκαν σε περισσότερες από 80 πόλεις και είχαν ως αποτέλεσμα 22 θανάτους και πάνω από 1.000 συλλήψεις, σύμφωνα με ιρανούς αξιωματούχους.
Ο Hamid Shahriari, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Δικαστικού Σώματος, δήλωσε ότι όλοι οι αρχηγοί των διαδηλώσεων είχαν εντοπιστεί και συνελήφθησαν και ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά, ενώ μπορεί να αντιμετωπίζουν ακόμα και τη θανατική ποινή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης