Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Γιατί οι ελληνικές μετοχές αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία για τους επενδυτές

Independent: Γιατί οι ελληνικές μετοχές αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία για τους επενδυτές
Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει έστω και σταδιακά, κάτι θετικό για την αγορά της χώρας
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα αποτελεί καλή επενδυτική ευκαιρία για τους επενδυτές, εκφράζει σε άρθρο της η ιρλανδική έκδοση του Independent, με τον οικονομικό συντάκτη της εφημερίδας να υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα αποτελεί τη συμβουλή μου για όσους επιθυμούν να αποκομίσουν κέρδη το 2018».
Όπως σημειώνει – στο άρθρο του αναφέρεται γενικά στην πορεία των αγορών, χαρίζοντας ένα σημαντικό μέρος του στην ελληνική αγορά και οικονομία – οι ελληνικές μετοχές δεν θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητες από τους επενδυτές.
«Ενισχύθηκαν 40% το 2017 και 14% στο δ’ τρίμηνο του 2017.
Έχουμε την αίσθηση ότι έχουν περιθώρια για περαιτέρω άνοδο.
Η Ελλάδα ήταν σε απελπιστική θέση για αρκετά χρόνια και η αγορά της είχε βυθιστεί.
Όμως τα πράγματα βελτιώνονται και η οικονομία έστω και με αργό ρυθμό ανακάμπτει», υποστηρίζει ο αρθρογράφος.
Τονίζει ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει θαύματα από την Ελλάδα, αλλά περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών, με δεδομένο ότι η χώρα έχει επιστρέψει στις αγορές και οι αποδόσεις των ομολόγων της έχουν υποχωρήσει εντυπωσιακά, ενώ η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει.
«Η ρητορική για την Ελλάδα έχει αλλάξει και είναι πιθανώς η σκληρή λιτότητα που επιβάλλεται στην χώρα να υποχωρήσει, με την ύπαρξη νέων ηγετών στην Ευρωζώνη όπως ο Macron.
Επίσης η Merkel δεν φαίνεται πρόθυμη να καταστεί τόσο επιθετική έναντι της Ελλάδας για μία ακόμη φορά.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί ένα «αγκάθι» σε πολιτικό ή οικονομικό επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περαιτέρω πιθανότητες να βελτιωθεί ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν» υπογραμμίζεται στο άρθρο και προστίθεται κάτι μάλλον… εντυπωσιακό «εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει στην Ελλάδα εντός του 2018 (κάτι το οποίο θεωρούμε εξαιρετικά πιθανό) και η αγορά ακολουθήσει ανάλογη πορεία, τότε έφθασε η στιγμή για να «μπείτε» σε αυτήν.
Ως εκ τούτου έχετε τα μάτια σας στραμμένα στην Ελλάδα»…



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης