Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Θα κλείσει ταχύτατα και η δ’ αξιολόγηση – Στόχος να τελειώνουμε με μνημόνια, επιτροπεία

Παπαδημούλης: Θα κλείσει ταχύτατα και η δ’ αξιολόγηση – Στόχος να τελειώνουμε με μνημόνια, επιτροπεία
Δεν θα ξανακάνουμε αυτά που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση πως η δ’ αξιολόγηση θα κλείσει με την ίδια ταχύτητα που έκλεισε και η γ’ αξιολόγηση διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
«Η τρίτη αξιολόγηση προχώρησε με πρωτοφανή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, παρ' όλο που δεν υπήρχε κυβέρνηση στη Γερμανία, διότι αφορά στην υλοποίηση συμφωνημένων στόχων.
Το ίδιο θα γίνει και με την τέταρτη αξιολόγηση, το αντικείμενο της οποίας είναι προδιαγεγραμμένο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Παπαδημούλης, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώνουμε με τα μνημόνια και αυτή την ασφυκτική και ταπεινωτική επιτροπεία, υλοποιώντας τους συμφωνημένους στόχους και στηρίζοντας τους πιο ασθενέστερους από την υπεραπόδοση της οικονομίας και των δημοσιονομικών στόχων.
«Ο στόχος μας δεν είναι να βγούμε από τα μνημόνια για να ξανακάνουμε αυτά που έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας στη χρεοκοπία.
Η Ελλάδα δεν θα προχωράει δημιουργώντας ελλείμματα και χρέη για πελατειακούς λόγους και ψηφοθηρία.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, πέρα από την τέταρτη αξιολόγηση, τα επόμενα βήματα εξόδου στις αγορές, την εξειδίκευση των περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και τη συζήτηση για τον προσδιορισμό του πού η Ελλάδα βρίσκεται μετά το μνημόνιο, με βάση τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς κανόνες, αυτό που θα είναι στην προτεραιότητα της επεξεργασίας και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης θα είναι το ελληνικό πρόγραμμα ανάπτυξης 2019-2023, που θα χαράξει τους στόχους για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα με υγιή δημόσια οικονομικά και με επιτάχυνση της ανάπτυξης και της μείωσης των στόχων που έχουμε υπογράψει για να υπερβούμε αυτή την επιτροπεία.
Και πιστεύω ότι αυτό θα είναι και το βασικό αίτημα, η βασική πρόταση με βάση την οποία ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσουν μια νέα τετραετία στις εκλογές του 2019» υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης