Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος για Σκοπιανό: Ναι σε σύνθετη ονομασία, να επιλυθεί το ζήτημα εντός του 2018

Θεοχαρόπουλος για Σκοπιανό: Ναι σε σύνθετη ονομασία, να επιλυθεί το ζήτημα εντός του 2018
Η σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων είναι εθνική θέση από τη δεκαετία του 2000 είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος
Ναι στη σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων και επίλυση του ζητήματος εντός του 2018 ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θ. Θεοχαρόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Θεοχαρόπουλος επεσήμανε πως θέση του είναι «η σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων, erga omnes».
«Αυτή η σταθερή θέση - και δική μου και της παράταξης και του φορέα - σημαίνει ότι μία σύνθετη ονομασία, όχι μόνο την υποστηρίζουμε, αλλά θεωρούμε ότι είναι η εθνική θέση.
Αυτή η θέση μου υπέρ ενός αναγκαίου συμβιβασμού, μία σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων, εννοείται ότι δεν εξαρτάται από τη στάση κανενός.
Είναι θέση αρχής και θέση εθνική της χώρας μας από τη δεκαετία του 2000» είπε ο κ.Θεοχααρόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων με στόχο τη συγκρότηση κινήματος πίεσης για την αποτροπή της χρήσης του όρου «Μακεδονία» τόνισε πως «η λογική αυτή δεν βοηθά την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων της χώρας».
«Είναι και ανούσια λογική και μία λογική, η οποία δεν βλέπει με μία ματιά προς το μέλλον, ποια είναι τα συμφέροντα της χώρας» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος τόνισε σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής πως ο νέος φορέας έχει επισημάνει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης με όλα τα δημοκρατικά και φιλοευρωπαϊκά κόμματα.
«Αν είμαστε μέσα στις τρεις πρώτες δυνάμεις την επόμενη μέρα των εκλογών υποχρεούμαστε εκ του Συντάγματος, αν πάρουμε τη διερευνητική εντολή, να την αξιοποιήσουμε, κάνοντας μία προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τη ΝΔ», είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης