Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν κατά +1,5% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2017

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν κατά +1,5% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2017
Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι λιανικές πωλήσεις να ενισχυθούν κατά +1,3%
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (8/1) στοιχεία της Eurostat, με την άνοδο να είναι η μεγαλύτερη που καταγράφηκε καθ' όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +1,5% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, όταν και είχε σημειωθεί σημαντική πτώση της τάξεως του -1,1%, με τα αποτελέσματα μάλιστα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι λιανικές πωλήσεις να ενισχυθούν κατά +1,3%.
Παράλληλα, η σχετική ανάκαμψη συνέβαλε στην ενίσχυση της ετήσιας ανόδου στο +2,8%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +2,2% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2016.
Καθοριστικό ρόλο για την αύξηση των λιανικών πωλήσεων διαδραμάτισε ο τομέας των μη εδώδιμών προϊόντων, τα οποία αυξήθηκαν κατά +2,3%, ενώ η άνοδος στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού διαμορφώθηκε στο +1,2%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε σε Πορτογαλία (+3,9%), Σλοβενία (+2,8%) και Γερμανία (+2,3%), ενώ η μοναδική πτώση παρατηρήθηκε στην Εσθονία, όπου οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -0,2%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης