Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κλιμακώνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν - Χιλιάδες στους δρόμους για 4η ημέρα

Reuters: Κλιμακώνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν - Χιλιάδες στους δρόμους για 4η ημέρα
Οι ταραχές μαίνονται εδώ και πάνω από μια εβδομάδα στο ιράν στις οποίες έχουν σκοτωθεί 22 άνθρωποι ενώ πάνω από 1.000 άτομα έχουν συλληφθεί
Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν με χιλιάδες ιρανούς να κατακλύζουν και σήμερα τους δρόμους της Τεχεράνης διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική του θεοκρατικού καθεστώτος.
Η σημερινή (6/1) διαδήλωση πραγματοποιείται ως «απάντηση» στις χθεσινές δηλώσεις του ιρανού υπουργού Εξωτερικών ο οποίος δήλωσε πως «η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να φέρει το θέμα των πρόσφατων διαδηλώσεων στο Ιράν ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι άλλη μια γκάφα του προέδρου Trump».
Η κρατική τηλεόραση πάντως προτίμησε να μεταδώσει πλάνα από φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις στις πόλεις Amol, Semnan και Shadegan όπου πολίτες κουνάνε σημαίες και φωνάζουν συνθήματα όπως «θάνατος στην Αμερική», «Θάνατος στο Ισραήλ» και «Θάνατος στη Βρετανία».
Γεγονός είναι πάντως ότι οι ταραχές που μαίνονται εδώ και πάνω από μια εβδομάδα στο ιράν έχουν προκαλέσει τον θάνατο 22 ανθρώπων ενώ πάνω από 1.000 άτομα έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με ιρανούς αξιωματούχους. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.
Οι ταραχές επεκτάθηκαν σε περισσότερες από 80 πόλεις με χιλιάδες πολίτες-κυρίως νέους-να εκφράζουν την οργή τους κατά της διαφθοράς, της ανεργίας και του διευρυνόμενου χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών.
Σύμφωνα πάντως με το Reuters αρκετοί από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εξαναγκάστηκαν πρώτα να υπογράψουν δήλωση με την οποία δεσμεύονται να μη διαπράξουν ξανά αξιόποινη πράξη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ωστόσο είναι και αρκετοί φοιτητές, 10 από τους οποίους από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, οι οποίοι παραμένει άγνωστο που και κάτω από πιο καθεστώς κρατούνται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης