Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος για τον χρυσό, στα 1.322,30 δολ. ανά ουγγιά - Κέρδη 1% την πρώτη εβδομάδα του 2018

Οριακή άνοδος για τον χρυσό, στα 1.322,30 δολ. ανά ουγγιά - Κέρδη 1% την πρώτη εβδομάδα του 2018
Με οριακή άνοδο έκλεισε και σήμερα - για 11η συνεχόμενη ημέρα - ο χρυσός
Με άνοδο - έστω οριακή - κατάφερε να κλείσει και σήμερα (05/01/2018) - για 11η συνεχόμενη ημέρα - ο χρυσός, αντιστρέφοντας τις απώλειες που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
Ο χρυσός βρήκε κάποια στήριξη σε ορισμένα αρνητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) από επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων.
Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο γύρισε σε θετικό έδαφος μετά τη δημοσίευση των στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας που έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν λιγότερες του αναμενόμενου νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο 2017, αν και το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,1% σε μηνιαία βάση.
Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν 148.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 190.000.
Επίσης απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι διευρύνθηκε κατά 3,2% τον Νοέμβριο του 2017, στα 50,5 δισ. δολ., έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για έλλειμμα 50 δισ. δολ.
Παράλληλα, ο δείκτης ISM υπηρεσιών κινήθηκε πτωτικά τον Δεκέμβριο 2017, φθάνοντας στις 55,9 μονάδες, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στις 57,6 μονάδες.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με κέρδη κάτω του 0,1% ή 70 σεντς, στα 1.322,30 δολ. ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Στο σύνολο της πρώτης εβδομάδας του 2018, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 1% - καταγράφοντας άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στράφηκαν σε μια σειρά από δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard, επεσήμανε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος ως προς τον στόχο για τον πληθωρισμό.
Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, ο οποίος εκτίμησε ως κατάλληλες μόλις δύο αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018, όταν τον περασμένο Νοέμβριο τασσόταν υπέρ τριών, επικαλούμενος τον χαμηλό πληθωρισμό.
Από την άλλη, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, επεσήμανε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ είναι ισχυρή, ενώ ο πληθωρισμός, αν και χαμηλός, αναμένεται να ανακάμψει τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης