Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας

Κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας
Με κέρδη άνοιξε η Wall Street, με τους τρεις δείκτες να ανέρχονται αμέσως σε νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (05/01/2018) η Wall Street, με τους τρεις δείκτες να ανέρχονται αμέσως σε νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά, καθώς οι επενδυτές… προσπέρασαν τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,28%, στις 25.145,37 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,28% και κινείτο στις 2.731,68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,46% υψηλότερα, στις 7.110,27 μονάδες.

Σημερινά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν λιγότερες του αναμενόμενου νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο 2017, αν και το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,1% σε μηνιαία βάση.
Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν 148.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 190.000.
Επίσης απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι διευρύνθηκε κατά 3,2% τον Νοέμβριο του 2017, στα 50,5 δισ. δολ., έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για έλλειμμα 50 δισ. δολ.
Εν τω μεταξύ, απογοητευτικές ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve του Σεντ Λούις, James Bullard, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος ως προς τον στόχο για τον πληθωρισμό.
Μιλώντας στην τηλεόραση του «Bloomberg», ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τόνισε ότι με τον πληθωρισμό να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, η Fed μπορεί να αντέξει να περιμένει και να δει, προτού προβεί σε περαιτέρω κινήσεις.
Ο Bullard δήλωσε ακόμη ότι δεν «βλέπει» αυτή τη στιγμή πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ, αλλά τόνισε ότι αναμένει ανάπτυξη στο χαμηλό εύρος του 2% το 2018.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται τώρα στα στοιχεία για τις υπηρεσίες και τις επιχειρηματικές και εργοστασιακές παραγγελίες των ΗΠΑ, που αναμένονται να δημοσιευθούν αργότερα σήμερα.
Οι αμερικανικές μετοχές ξεκίνησαν δυναμικά το νέο έτος, με τους τρεις δείκτες να βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν εβδομαδιαία κέρδη άνω του 1%.
Οι τρεις δείκτες ανήλθαν, παράλληλα, σε ιστορικά υψηλά, με τον Dow Jones να ξεπερνά χθες για πρώτη φορά τις 25.000 μονάδες, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 2.700 και τις 7.000 μονάδες αντίστοιχα.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, απομακρυνόμενο από τα υψηλά 2,5 ετών, καθώς η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ υποβαθμίζει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών που πραγματοποιεί.
Ειδικότερα, περί τις 16:45. το αργό υποχωρούσε κατά 0,7%, στα 61,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,4% χαμηλότερα, στα 67,8 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης