Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 1,2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο του 2017

Γαλλία: Στο 1,2% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο του 2017
Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,3%
Άνοδο για πέμπτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (5/1) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τα αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 1,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016, δεχόμενος ώθηση από την άνοδο στις τιμές της ενέργειας και των υπηρεσιών, καθώς και την βαραδύτερη πτώση που σημειώθηκε στις τιμές των προϊόντων μεταποίησης.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,3%, την ίδια στιγμή ωστόσο που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξεως του 0,4% σε μηνιαία βάση.
Η σταδιακή ενίσχυση του πληθωρισμού καταδεικνύει την άνοδο της γαλλικής οικονομίας κατά το προηγούμενο έτος, ενώ παράλληλα παρέχει ορισμένη ανακούφιση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα, η οποία επιχειρεί να οδηγήσει την πληθωρισμό της Ευρωζώνης στον στόχο του 2%.
Επιπλέον, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία ενισχύθηκε για τον ίδιο μήνα, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 105 μονάδες, έναντι 103 μονάδων τον Νοέμβριο του 2017.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης