Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι 18 κορυφαίες επενδυτικές επιλογές μεταξύ των αμερικανικών τραπεζών

Morgan Stanley: Οι 18 κορυφαίες επενδυτικές επιλογές μεταξύ των αμερικανικών τραπεζών
Υψηλές αποδόσεις για τις αμερικανικές τράπεζες το 2018 αναμένει η Morgan Stanley
Οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία του αμερικανικού χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως αναφέρει έκθεση της Morgan Stanley («US Financials: 2018 Outlook & 8th Annual Investors Survey»).
Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος τονίζει ότι υπάρχουν 18 μετοχές αμερικανικών τραπεζών οι οποίες βρίσκονται στις κορυφαίες επιλογές του (από τις 118 εταιρείες τις οποίες καλύπτει), καθώς θεωρεί ότι θα ευνοηθούν τόσο από τη φορολογική μεταρρύθμιση, όσο και από άλλους θετικούς παράγοντες που διέπουν την αμερικανική οικονομία.



Αναφορικά με την έρευνα που πραγματοποίηση η Morgan Stanley AlphaWise, στις αρχές Δεκεμβρίου 2017, αποκαλύπτεται ότι οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία του αμερικανικού τραπεζικού κλάδου.
Το 47% των συμμετεχόντων εκτίμησε ότι θα είναι ο κλάδος με την καλύτερη πορεία το 2018, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του 2017 ήταν στο 40% και σε αυτήν του 2016 είχε φθάσει στο 32%.



Εν γένει οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για το σύνολο της αμερικανικής αγοράς, με το 57% να εκτιμά ότι οι αμερικανικές μετοχές έχουν τη δυνατότητα ενίσχυσης κατά 5% ή και περισσότερο εντός του 2018.
Το 52% των συμμετεχόντων προσδίδουν «υπέρβαρη» (overweight) σύσταση για τον χρηματοοικονομικό κλάδο και μόλις 14% δίνουν «υπόβαρη» (underweight).

Τι θα ωθήσει υψηλότερα τις μετοχές

Όπως τονίζεται τα υψηλότερα επιτόκια αποτελούν τον βασικό παράγοντα στήριξης για τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, κυρίως για αυτές των μεγάλων τραπεζών, των μικρομεσαίων τραπεζών και των εταιρειών παροχής ασφάλισης ζωής.
Παράλληλα οι επενδυτές (το 88%) εκτιμούν ότι θα υπάρξουν δύο ή τρεις αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ το 2018, ενώ υπάρχει και ένα 77% που αναμένει επιπλέον μία ή δύο αυξήσεις επιτοκίων το 2019.
Πρόκειται για εκτιμήσεις ελαφρώς πιο αισιόδοξες από τις αντίστοιχες που έχουν προέλθει από κορυφαία στελέχη της Fed.



Οι επιλογές της Morgan Stanley

Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος τονίζει ότι υπάρχουν 18 μετοχές αμερικανικών τραπεζών – με σύσταση «overweight» - οι οποίες για διαφορετικούς λόγους μπορούν να προσφέρουν υψηλές αποδόσεις στους επενδυτές.
Πρόκειται για αυτές των:

  1. Goldman Sachs
  2. Wells Fargo
  3. Discover Financial
  4. Bank Of The Ozarks
  5. SVB Financial Group
  6. AIG
  7. The Carlyle Group
  8. XL Group
  9. Blackstone
  10. Athene Holding
  11. Charles Schwab
  12. Chubb
  13. KeyCorp
  14. PayPal
  15. Voya Financial
  16. Visa
  17. MasterCard
  18. Ameriprise Financial



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης