Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά 6,5 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 58,9 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλά 6,5 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 58,9 μονάδες ο PMI
Ο κλάδος υπηρεσιών της Γερμανίας αναπτύχθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δύο ετών
Σημαντική άνοδο κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας για τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (4/1) στοιχεία της Markit, υποδεικνύοντας ότι η οικονομία της χώρας ξεκινάει το νέο έτος με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 58,9 μονάδες, έναντι 57,3 μονάδων τον Νοέμβριο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 80 μηνών, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 58,7 μονάδες.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο μεταποιητικός κλάδος, με τον δείκτης να σκαρφαλώνει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στις 63,3 μονάδες, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά και του κλάδου υπηρεσιών, ο οποίος επιταχύνθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δύο ετών, σκαρφαλώνοντας στις 55,8 μονάδες.
«Το 2017 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο για τη Γερμανική οικονομία, και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι τόσο ο μεταποιητικός κλάδος όσο και ο κλάδος υπηρεσιών ολοκλήρωσαν το προηγούμενο έτος σε υψηλά επίπεδα», ανέφερε ο οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
«Η ανάκαμψη που σημειώθηκε στον κλάδο υπηρεσιών τον Δεκέμβριο καταδεικνύει την ισχυρότερη εγχώρια ζήτηση η οποία βοήθησε την επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης», πρόσθεσε ο Smith, τονίζοντας παράλληλα ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομία για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 θα διαμορφωθεί τουλάχιστον στο 0,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης