Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη στο Κίνημα Αλλαγής για το Σκοπιανό – Ναι σε σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για κάθε χρήση

Σύσκεψη στο Κίνημα Αλλαγής για το Σκοπιανό – Ναι σε σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για κάθε χρήση
Απαράδεκτη η θέση της κυβέρνησης με τη διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναφέρεται από το Κίνημα Αλλαγής
Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΜΔ πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί στο Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κίνημα Αλλαγής διατύπωσε ότι η θέση του κόμματος σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων είναι η επίσημα διαμορφωμένη θέση της χώρας για σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για κάθε χρήση.
Επιπλέον, το Κίνημα Αλλαγής επιτίθεται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για απαράδεκτη θέση λόγω της διγλωσσίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία, όπως αναφέρει, υπονομεύει τη διαπραγμάτευση αλλά και την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι το Κίνημα θα τοποθετηθεί όταν προκύψει συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε περαιτέρω δημόσια συζήτηση στην παρούσα κρίσιμη φάση δεν συνιστά υπεύθυνη στάση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Μπίστης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακεμίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Παύλος Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης