Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι εκτιμήσεις 12 τραπεζών για την πορεία του δείκτη S&P 500 το 2018 από 2650 έως 3000 μον.

tags :
Οι εκτιμήσεις 12 τραπεζών για την πορεία του δείκτη S&P 500 το 2018 από 2650 έως 3000 μον.
Η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ και η άνοδος της εταιρικής κερδοφορίας παράγοντες στήριξης για τον S&P 500
Απόλυτα αισιόδοξοι για την πορεία του βιομηχανικού δείκτη S&P 500 και το 2018 δηλώνουν οι αναλυτές 12 κορυφαίων χρηματοοικονομικών ομίλων.
Όπως τονίζουν τόσο τα εταιρικά κέρδη όσο και η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά.
Παράλληλα θετική θα είναι η επιρροή που θα έχει σε αγορά και οικονομία των ΗΠΑ η φορολογική μεταρρύθμιση του Donald Trump.
Πάντως φροντίζουν να προσθέσουν ότι η ηρεμία που επικράτησε το 2017, με τον δείκτη VIX να παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, ενδεχομένως να μην επαναληφθεί και το 2018.
Οι προβλέψεις τους είναι οι ακόλουθες για τον S&P 500:

HSBC: 2.650 μονάδες

Σύμφωνα με τον Ben Laidler, επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή της τράπεζας τόσο η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ όσο και η ανάκαμψη στις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων θα αποτελέσουν δύο παράγοντες που θα στηρίξουν τη Wall Street και κυρίως τον δείκτη S&P 500.
Παράλληλα εκτιμά ότι τα περισσότερα κεφάλαια που θα «κερδίσουν» οι αμερικανικές εταιρείες από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις θα κατευθυνθούν σε επαναγορά μετοχών.

Citi: 2.675 μονάδες

Οι φοροελαφρύνσεις θα αποτελέσουν παράγοντα στήριξης για τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500, σύμφωνα με τον κορυφαίο αναλυτή της Citi, Tobias Levkovich.

Bank of America Merrill Lynch: 2.800 μονάδες

Σύμφωνα με τον Savita Subramanian, επικεφαλής της μονάδας επενδύσεων του ομίλου, το 2018 θα είναι ένα έτος αισιοδοξίας και θετικής πορείας για τις αγορές.

Canaccord Genuity: 2.800 μονάδες

Όπως υποστηρίζει ο αναλυτής του οίκου, Tony Dwyer, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τόσο τα θεμελιώδη δεδομένα όσο και ο οικονομικός κύκλος θα εμφανίσουν ενδείξεις αδυναμίας.
Εκτιμά ότι η εταιρική κερδοφορία θα παραμείνει ανοδική, στηριζόμενη στην οικονομική δραστηριότητα, η οποία μοιάζει να παραμένει θετική και για τα επόμενα έτη.

Goldman Sachs: 2.850 μονάδες

Η bull market θα συνεχιστεί και το 2018, ξεκαθαρίζει ο David Kostin, επικεφαλής επενδύσεων στον αμερικανικό χρηματοοικονομικό όμιλο.
Η καλύτερη πορεία τόσο της αμερικανικής όσο και της παγκόσμιας οικονομίας θα στηρίξει την εταιρική κερδοφορία και παράλληλα θα οδηγήσει υψηλότερα τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500.
Ο Kostin εκτιμά ότι μπορεί να ενισχυθούν 14% και να φθάσουν στα 150 δολάρια ανά μετοχή.

Deutsche Bank: 2.850 μονάδες

Κατά 11% αναμένει ότι θα ενισχυθεί ο S&P 500 το 2018, ο Binky Chadha, κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας.
Παράγοντες στήριξης για τον δείκτη η ισχυρή πορεία της αμερικανικής οικονομίας, η πολύ καλή πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και η σχετική στασιμότητα του δολαρίου.

Jefferies: 2.855 μονάδες

Αντιστροφή τάσεων στις επενδυτικές διαθέσει «βλέπει» ο αναλυτής Sean Darby, τονίζοντας ότι το 2017 υπήρξαν εισροές επενδυτικών κεφαλαίων 100 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές μετοχές και εκροές 16 δισ. δολαρίων στις αμερικανικές.
Η Jefferies εκτιμά ότι οι αμερικανικές μετοχές είναι φθηνότερες από τις ευρωπαϊκές και ως εκ τούτου έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου το 2018.

Credit Suisse: 2.875 μονάδες

Η στήριξη στον S&P 500 θα προέλθει κατά κύριο λόγο από τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, σύμφωνα με τον αναλυτή Jonathan Golub, ενώ ανοδικά θα κινηθούν και οι επονομαζόμενοι «αμυντικοί» κλάδοι.

UBS: 2.900 μονάδες

Η φορολογική μεταρρύθμιση αποτελεί τον βασικό παράγοντα αισιοδοξίας του αναλυτή Keith Parker, ο οποίος, παράλληλα, εκτιμά ότι η αγορά έχει προεξοφλήσει –άρα δεν θα προέλθουν προβλήματα από αυτές τις κινήσεις- τις επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων της Fed.

BMO Capital Markets: 2.950 μονάδες

Η εταιρική κερδοφορία θα κινηθεί ακόμη υψηλότερα το 2018 και ως εκ τούτου θα οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο και τον βιομηχανικό δείκτη S&P 500, όπως εκτιμά ο αναλυτής Brian Berlski.

Oppenheimer: 3.000 μονάδες

Στη θετική επίδραση της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ στην εταιρική κερδοφορία και επομένως και στην πορεία του S&P 500, ποντάρει και ο αναλυτής John Stoltzfus, ο οποίος τοποθετεί το P/E του δείκτη στο 20,5.

JPMorgan: 3.000 μονάδες

Η φορολογική μεταρρύθμιση αποτελεί τον θετικό καταλύτη σύμφωνα με τον αναλυτή Dubravko Lakos-Bujas, ο οποίος τάσσεται σταθερά υπέρ των τοποθετήσεων σε αμερικανικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης