Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε ξένους πράκτορες αποδίδει η Τεχεράνη τη δολοφονία των δύο διαδηλωτών

Reuters: Σε ξένους πράκτορες αποδίδει η Τεχεράνη τη δολοφονία των δύο διαδηλωτών
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και τα επεισόδια σε δεκάδες πόλεις στο Ιράν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει Iρανός πρόεδρος από το 2009
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Ιράν μετά τη δολοφονία δύο διαδηλωτών οι οποίοι μετείχαν στις διαδηλώσεις που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα ενάντια στη σκληρή οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Τεχεράνης.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε τράπεζες και κυβερνητικά κτίρια ενώ έκαψαν κι ένα αστυνομικό όχημα ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση αρνείται τη δολοφονία των διαδηλωτών αποδίδοντες τες σε ξένους μυστικούς πράκτορες.
«Κανένας αστυνομικός ή δυνάμεις ασφαλείας δεν πυροβόλησε. Έχουμε αποδείξεις ότι οι εχθροί της επανάστασης , η οργάνωση Takfiri (σουνιτική οργάνωση) και ξένοι πράκτορες ευθύνονται για τις δολοφονίες» τόνισε ο Habibollah Khojastehpour κυβερνήτης της πόλης Dorud όπου σημειώθηκαν οι δολοφονίες.
Ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών Abdolreza Rahmani Fazli από την πλευρά του προειδοποίησε σήμερα (31/12) όλους όσους χρησιμοποιούν τη βία και πιστεύουν στην αναρχία ότι «θα πληρώσουν για τις ζημιές που δημιούργησαν στη δημόσια περιουσία».
«Εκείνοι που καταστρέφουν τα κοινά αγαθά, που πιστεύουν στην αναρχία και δρουν στην παρανομία θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και να πληρώσουν το τίμημα. Θα αντιδράσουμε εναντίον της βίας και εκείνων που προκαλούν τον φόβο και τον τρόμο» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ilna, που πρόσκειται στην πτέρυγα των μεταρρυθμιστών, «80 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Αράκ (κέντρο), ενώ τρεις, ή τέσσερις, άλλοι τραυματίσθηκαν» στη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων.
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και τα επεισόδια σε δεκάδες πόλεις στο Ιράν είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει Iρανός πρόεδρος από το 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης