Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνετή και ουδέτερη νομισματική πολιτική θα εφαρμόσει το 2018 η Κεντρική Τράπεζα Κίνας

Reuters: Συνετή και ουδέτερη νομισματική πολιτική θα εφαρμόσει το 2018 η Κεντρική Τράπεζα Κίνας
Στόχος της είναι να περιορίσει τους κινδύνους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου
Μια πιο συνετή νομισματική πολιτική πρόκειται να εφαρμόσει το 2018 η Κίνα η οποία θα είναι πιο συντηρητική στη χορήγηση δανείων σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας Zhou Xiaochuan.
Σε μήνυμα του για το νέο έτος ο Zhou υποστήριξε πως «το 2017 η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ενίσχυσε τους μακροοικονομικούς ελέγχους, εμβάθυνε στη χρηματοοικονομική μεταρρύθμιση, εμπόδισε τους συστημικούς χρηματοοικονομικούς κινδύνους και προώθησε τη χρηματοδότηση για να εξυπηρετήσει την πραγματική οικονομία».
Όπως αναφέρει το Reuters, στόχος της Κίνας για το 2018 είναι, η Κεντρική Τράπεζα να συνεχίσει τη συνετή πολιτική της και να διατηρήσει την εύλογη οικονομική πίστη και την ανάπτυξη της κοινωνικής χρηματοδότησης, πρόσθεσε ο Zhou.
Δεσμεύθηκε επίσης να διατηρήσει τη «συνετή και ουδέτερη» νομισματική της πολιτική και να χρησιμοποιήσει εργαλεία πολιτικής για να διατηρήσει σταθερή την ρευστότητα.
Οι αναλυτές αναμένουν από το PBOC να διατηρήσει την πολιτική ελαφρώς σφιγμένη το 2018 - ακόμη και αν αυτό έχει αυξήσει τα επιτόκια της αγοράς σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια - για να περιορίσει τους κινδύνους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης