Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Πρωτοχρονιά - Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Πρωτοχρονιά - Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής  Μεταφοράς
Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
Σε ισχύ θα τεθούν τη  Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 201 κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018, εξαιτίας των εκδηλώσεων που θα γίνουν για την Πρωτοχρονιά.
Συγκεκριμένα, για τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τη Δευτέρα 1/1/2018 θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας, αλλά και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων, από τις 7:00 το πρωί μέχρι το τέλος της δοξολογίας στους ακόλουθούς δρόμους :
 - Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη.
- Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού.
   - Ερμού, στο τμήμα της από την οδό Αιόλου έως την πλ. Ασωμάτων.
 Ακόμη, για την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 6:00 έως το τέλος της εκδήλωσης και αποχώρησης των επισήμων, στην  Ηρώδου Αττικού και Βασ. Γεωργίου Β, σε όλο το μήκος τους.
Επίσης, για τη διέλευση στρατιωτικής φάλαγγας προς τον Λυκαβηττό και την επιστροφή της θα τεθεί σε ισχύ  απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων στην Ανώνυμη Οδό, που οδηγεί από τον Περιφερειακό του Λυκαβηττού στον Λόφο του Λυκαβηττού, για το χρονικό διάστημα από τις 12:00 της 31/12/2017 μέχρι τις 18:00 στις 1/1/2018.
Τα μέσα μεταφοράς
Σειρά τροποποιήσεων θα υπάρξουν την 1η και 6η Ιανουαρίου 2018 στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, αλλά και αναστολή  ορισμένων δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ειδικότερα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, όπως κάθε χρόνο, παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αναστέλλει τη κυκλοφορία ορισμένων τοπικών δρομολογίων του δικτύου, των προαστιακών γραμμών, καθώς και ορισμένων δρομολογίων στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, λόγω των εορτών.
Πάντως, οι επιβάτες  που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδιού».
Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου, η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ,  θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής και αργιών για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.
Την Τρίτη 2/1/2018 θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δρομολόγησης «Σαββάτου» με τις ακόλουθες ιδιαιτερότητες:
-Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε επιμέρους ανάγκες γραμμών (πρώτα δρομολόγια 05:00, ειδικά δρομολόγια κ.τ.λ.).
-Οι γραμμές του αεροδρομίου θα λειτουργήσουν με το προγραμματισμένο πρόγραμμα των 7 ημερών.
-Για τις συχνότητες δρομολογίων κατά τις ημέρες των εορτών για το Μετρό γραμμές 1, 2 και 3 και τις γραμμές Τραμ, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.oasa.gr.
Σημειώνεται ότι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αμαξοστοιχίες που τα δρομολόγια τους αναστέλλονται, το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 ή να επισκεφτεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης