Διεθνή

Reuters: Η Κίνα διέκοψε πλήρως τις εξαγωγές πετρελαίου στη Β. Κορέα τον Νοέμβριο 2017

Reuters: Η Κίνα διέκοψε πλήρως τις εξαγωγές πετρελαίου στη Β. Κορέα τον Νοέμβριο 2017
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της χώρας, η Κίνα δεν εισήγαγε σιδηρομεταλλεύματα, άνθρακα ή μόλυβδο από τη Βόρεια Κορέα
Σε πλήρη διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου προς τη Βόρεια Κορέα προχώρησε η Κίνα τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (26/12) στοιχεία της κυβέρνησης, εφαρμόζοντας πλήρως τις κυρώσεις που αποφάσισε ο ΟΗΕ κατά της Πιονγιάνγκ νωρίτερα εντός του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της χώρας, ο Νοέμβριος ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που το Πεκίνο δεν πραγματοποίησε εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου στην Πιονηιάνγκ, γεγονός που είχει να συμβεί από τον Φεβρουάριο του 2015.
Παράλληλα, δεν πραγματοποιήθηκε καμία εισαγωγή σιδηρομεταλλεύματος, άνθρακα ή μολύβδου από τη Βόρεια Κορέα, επίσης για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με το Πεκίνο να εφαρμόζει πλήρως τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ότι αφορά το εμπόριο της Βόρειας Κορέας.
«Πρόκεται για μία φυσιολογική έκβαση της σύσφιξης των διαφόρων κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας», τόνισε ο αναλυτής του Πανεπιστημίου Fudan στη Σαγκάη, Cai Jian, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι η τρέχουσε σύσφιξη «αντανακλά την στάση της Κίνας».
Ερωτηθείσα για το σχετικό ζήτημα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Hua Chunying, δήλωσε ότι δε γνωρίζει λεπτομέρειες αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων, τονίζοντας ωστόσο ότι «η Κίνα έχει εφαρμόσει πλήρως και αστηρά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης