Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνη: Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα ειρηνευτικό σχέδιο από τις ΗΠΑ για το Μεσανατολικό

Παλαιστίνη: Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα ειρηνευτικό σχέδιο από τις ΗΠΑ για το Μεσανατολικό
Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Mahmoud Abbas, κατέστησε σε σαφές ότι επιθυμεί την εξεύρεση λύσης με ειρηνευτικά μέσα
Τη θέση ότι η Παλαιστίνη δεν πρόκειται να δεχθεί οποιοδήποτε ειρηνευτικό σχέδιο από τις ΗΠΑ για το Μεσανατολικό ζήτημα διατύπωσε σήμερα (22/12) ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Mahmoud Abbas, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron.
Συγκεκριμένα, ο Abbas κατέστησε σαφές ότι ο λαός της Παλαιστίνης «δε θα δεχθεί κανένα ειρηνευτικό σχέδιο από τις ΗΠΑ», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόθεσή του είναι να βρεθεί λύση για το Μεσανατολικό ζήτημα «με ειρηνευτικά μέσα»/
Παράλληλα, τόνισε ότι η επίτευξη ειρήνης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη θα «ανοίξει την πόρτα» για το Ισραήλ ώστε να έχει ειρήνη με 57 μουσουλμανικές χώρες, τονίζοντας παράλληλα ότι η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε λύση στο ζήτημα εάν η Ιερουσαλήμ δεν αναγνωριστεί ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.
Υπέρ της Παλαιστίνης τάχθηκε και ο γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή της Παλαιστινιακής Αρχής στη λωρίδα της Γάζας, ενώ πρόσθεσε ότι η μοναδική λύση για το ζήτημα είναι αυή των δύο κρατών.
«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από αυτή των δύο κρατών για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του γάλλου προέδρου, ο οποίος τόνισε εν συνεχεία ότι οι ΗΠΑ, μέσω της στάσης τους απέναντι στο ζήτημα, έχουν «περιθωριοποιήσει τους εαυτούς τους».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Abbas ενημέρωσε τον Macron για τις τελευταίες εξελίξεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και για τις επαφές που είχει με τους παγκόσμιους ηγέτες για το ζήτημα.
Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η απόφαση του αμερικανού προέδρου Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση έλαβε χώρα στον απόηχο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία σύσσωμη απέρριψε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τον Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης