Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017

Γαλλία: Υποχώρησε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017
Παρά την πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, ο δείκτης βρίσκεται αρκετά υψηλότερα συγκριτικά με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο
Υποχώρησε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στον μεταποιητικό κλάδο της Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (21/12) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τον σχετικό δείκτη ωστόσο να παραμένει ιδιαίτερα ενισχυμένος.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της χώρας υποχώρησε στις 112 μονάδες, έναντι 113 μονάων τον Νοέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Παρά την οριακή πτώση, ο δείκτης παραμένει αρκετά υψηλότερα συγκριτικά με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, στις 100 μονάδες.
Τα ισχυρά επίπεδα εμπιστοσύνης στη Γαλλία στηρίζουν την ανοδική τάση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης από το τέλος του περασμένου έτους, με την Insee να τονίζει ότι η γαλλική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με σχετικά σταθερόυς ρυθμούς στις αρχές του 2018.
Σύμφωνα με την Insee, μετά την άνοδο της τάξεως του 1,9% το 2017, η αυξανόμενη επιχειρηματική αισιοδοξία θα ενισχύσει την τριμηνιαία ανάπτυξης στο 0,5% στις αρχές του 2018, ενώ η ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο θα διαμορφωθεί στο 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης