Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2017

Βρετανία: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2017
Οι βρετανικές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι η οικονομία της χώρας δε θα βελτιωθεί μέσα στο επόμενο έτος
Ιδιαίτερα προβληματισμένες αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκαν οι βερανικές επιχειρήσεις τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδίας Απασχόλησης (REC) της χώρας, με το ενδεχόμενο πρόσληψης επιπλέον εργαζομένων να εμφανίζεται ιδιαίτερα μειωμένο.
Ειδικότερα, ο δείκτης της REC το ποσοστό των επιχειρήσεων οι οποίες σχεδιάζουν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό τους επόμενους 12 μήνες υποχώρησε στο 16% για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο, έναντι 24% το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι καμία επιχείρηση δεν εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας θα βελτιωθεί το 2018.
Μάλιστα, οι επιχειρήσεις στο Λονδίνου αναμένεται να μειώσουν τις θέσεις εργασίας, λόγω της καθυστέρησης που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις για το Brexit, οι οποίες εντείνουν το αίσθημα αβεβαιότητας.
«Με το 2017 να φθάνει στο τέλος του, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι τόσο μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων σκέφεται τις προκλήσεις που αφορούν τη βρετανική οικονομία για το ερχόμενο έτος», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της REC, Kevin Green.
Παράλληλα, σε ξεχωριστή έρευνα που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας, σχεδόν τα δύο τρίτα των εταιρειών εκτιμούν ότι η Βρετανία θα γίνει λιγότερο ελκυστική για τις επιχειρήσεις καθώς η χώρα θα προετοιμάζεται για την αποχώρησή της από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.
Σημειώνεται ότι και οι δύο έρευνες πραγματοποιήθηκαν πριν την έγκριση των Βρυξελλών κατά τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας ώστε οι συνομιλίες για το Brexit να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης