Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι ΗΠΑ ζητούν από τον ΟΗΕ περαιτέρω κυρώσεις απέναντι στη Β. Κορέα

Reuters: Οι ΗΠΑ ζητούν από τον ΟΗΕ περαιτέρω κυρώσεις απέναντι στη Β. Κορέα
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας πρότεινε την αναστολή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τις ΗΠΑ ώστε να μειωθούν οι εντάσεις στην περιοχή
Περαιτέρω κυρώσεις απέναντι στη Βόρεια Κορέα ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, με τις νέες κυρώσεις να αφορούν δέκα πλοία της Πιονγιάνγκ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το Reuters, τα πλοία της Βόρειας Κορέας πραγματοποιούν μεταφορές παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις ισχύουσες κυρώσεις του ΟΗΕ εις βάρος της Πιονγιάνγκ.
Εφόσον εγκριθούν οι κυρώσες, τα πλοία δε θα μπορούν να εισέλθουν στα λιμάνια άλλων χωρών, ενώ η 15μελης επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βόρεια Κορέα αναμένεται να αποφασίσει για το σχετικό ζήτημα αύριο Πέμπτη (21/12).
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, εμφανίστηκε πρόθυμος να ρίξει του τόνους ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα το ερχόμενο έτος, αναστέλλοντας τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ.
«Είναι πιθανό η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ να επανεξετάσουν την πιθανότητα αναβολής των ασκήσεων», δήλωσε ο Moon στο NBC News, διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι η πρόταση εξετάζεται από την πλευρά των ΗΠΑ, ωστόσο «όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας».
Μέχρι στιγμής, η πλευρά της Ουάσινγκτον δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση, αναφορικά με το ενδεχόμενο αναστολής των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης