Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι μεγάλες τράπεζες θα επωφεληθούν τα μέγιστα από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ

tags :
Goldman Sachs: Οι μεγάλες τράπεζες θα επωφεληθούν τα μέγιστα από τη  φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ
Goldman Sachs: Οι μεγάλες τράπεζες θα επωφεληθούν τα μέγιστα από τη  φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs μεταξύ των εταιριών που θα επωφεληθούν τα μέγιστα από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ θα είναι οι μεγάλες τράπεζες.
Στην ανάλυση τονίζεται ότι εάν ψηφιστεί η μείωση του βασικού φόρου των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ στο 21%, τότε θα υπάρξει αναβάθμιση των κερδών ανά μετοχή κατά 13% για του μεγάλους χρηματοιοκονομικούς ομίλους που καλύπτει η  Goldman Sachs.
Οι προτεινόμενες φορολογικές αλλαγές είναι η μείωση του εταιρικού φόρου, η ευνοϊκή φορολογία για επαναπατρισμό κεφαλαίων.



Η Goldman Sachs παραθέτει επίσης άλλες βασικές παραμέτρους από τις οποίες αναμένεται να επωφεληθούν οι μεγάλες τράπεζες όπως η αναβαλλόμενη φορολογία και η μείωση της φορολογίας για επαναπατριζόμενα κεφάλαια.
Παράλληλα η Goldman Sachs εκτιμά ότι η προτεινόμενη μείωση του φορολογικού συντελεστή από 35% σε 21% θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση 14% κατά μέσο όρο στις εκτιμήσεις του 2018 για τα εταιρικά κέρδη.
Στην ανάλυσή της η Goldman Sachs, μειώνει την αξία ορισμένων στοιχείων που επί του παρόντος μειώνουν τους νόμιμους φορολογικούς συντελεστές των τραπεζών κάτω από το 35% (δηλ. εισοδήματα, ασφάλειες ζωής και φορολογικές ελαφρύνσεις) κατά το ποσό που μειώνεται ο νόμιμος φορολογικός συντελεστής.



Τέλος, η Goldman Sachs συνοψίζει ποιες τράπεζες είναι θα οι μεγαλύτεροι νικητές από τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Η αγαπημένη τράπεζα του Warren Buffett, Wells Fargo, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης