Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Αντίθετος στην αύξηση των επιτοκίων, λόγω του χαμηλού πληθωρισμού

Kashkari (Fed): Αντίθετος στην αύξηση των επιτοκίων, λόγω του χαμηλού πληθωρισμού
Κατά της απόφασης της Fed να αυξήσει τα επιτόκια, δήλωσε πως ψήφισε ο Neel Kashkari
Κατά της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) την περασμένη εβδομάδα να αυξήσει τα επιτόκια δήλωσε σήμερα (18/12/2017) πως ψήφισε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, λόγω των ανησυχιών για τον χαμηλό πληθωρισμό.
Σημειώνεται ότι ο Kaskhari είχε διαφωνήσει και στις τρεις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση των επιτοκίων φέτος και είχε αναφέρει ως κύρια ανησυχία του τον πληθωρισμό.
«Τώρα αναδύεται μια νέα ανησυχία:
Σε απάντηση στις αυξήσεις των επιτοκίων μας, η καμπύλη αποδόσεων έχει διευρυνθεί σημαντικά, ενδεχομένως σηματοδοτώντας έναν αυξανόμενο κίνδυνο ύφεσης», δήλωσε ο Kashkari.
Οι αξιωματούχοι της Fed ψήφισαν - με 7 ψήφους υπέρ και 2 κατά - την περασμένη Τετάρτη (13/12) υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος 1,25 - 1,50%, και επεσήμαναν την ισχύ της οικονομίας των ΗΠΑ και τη χαμηλή ανεργία ως λόγους συνέχισης της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, παρά τον «χλιαρό» πληθωρισμό.
Η Fed εισέρχεται σε μια «λεπτή φάση» του κύκλου σύσφιξης, δήλωσε ο Kashkari, προσθέτοντας ότι η αύξηση των επιτοκίων σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα μπορούσε να συγκρατήσει την αύξηση των μισθών και να αυξήσει τον κίνδυνο συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης