Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση ΕΚΤ στις τράπεζες του Λονδίνου, για «κενά γραφεία» λόγω Brexit

Προειδοποίηση ΕΚΤ στις τράπεζες του Λονδίνου, για «κενά γραφεία» λόγω Brexit
H EKT προειδοποίησε τις τράπεζες κατά της δημιουργίας κενών γραφείων λόγω Brexit
«Ιδιαίτερη προσοχή» προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ότι θα δίνει στα σχέδια μετεγκατάστασης των τραπεζών που εδρεύουν στο Λονδίνο, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία κενών γραφείων στο εσωτερικό της ΕΕ, μετά το Brexit.
Όπως μεταδίδει το «Bloomberg», η ΕΚΤ δήλωσε ότι το επίκεντρο τώρα μετατοπίζεται από τις προπαρασκευαστικές εργασίες στην εφαρμογή της πολιτικής, καθώς τελειώνει ο χρόνος μέχρι την επίσημη έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ στα τέλη Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τον κατάλογο των προτεραιοτήτων του τραπεζικού εποπτικού φορέα για το επόμενο έτος, που δημοσιεύθηκε σήμερα (18/12/2017).
Η κεντρική τράπεζα «θα συνεχίσει να αξιολογεί τα σχέδια των τραπεζών να μεταφέρουν δραστηριότητες από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων χορήγησης τραπεζικών αδειών», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.
«Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην τήρηση των συμφωνημένων πολιτικών στάσεων, ιδιαίτερα για να αποφευχθεί η δημιουργία ιδρυμάτων με “κενών γραφείων”», προστίθεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης