Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Αποσύρθηκαν άλλες πέντε παρτίδες βρεφικού γάλατος Lactalis, στο οποίο είχε βρεθεί σαλμονέλα

Le Monde: Αποσύρθηκαν άλλες πέντε παρτίδες βρεφικού γάλατος Lactalis, στο οποίο είχε βρεθεί σαλμονέλα
Τη Δευτέρα 18/12 θα γίνει και η πρώτη μήνυση κατά της Lactalis, αλλά και φαρμακείου από όπου αγοράστηκε μολυσμένο γάλα
Η απόσυρση είναι τελικά λίγο μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί, γράφει η Le Monde για τα βρεφικά γάλατα Lactalis, καθώς τελικά αποσύρθηκαν 625 και όχι 620 παρτίδες.
Την περασμένη Κυριακή 10 Δεκέμβρη το υπουργείο Οικονομίας είχε ανακοινώσει μία λίστα με 620 παρτίδες του ομίλου Lactalis, που είχαν μολυνθεί με σαλμονέλα.
Αυτή η λίστα αφορούσε 7.000 τόνους προϊόντων στη Γαλλία και το εξωτερικό.
Η διεύθυνση της εταιρίας Lactalis δήλωσε από την πλευρά της στο AFP ότι αποσύρθηκαν κι άλλες πέντε παρτίδες, που δεν ήταν στην αρχική λίστα της 10ης Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που είχε δώσει ο πατέρας μία οικογένειας από αυτές που είχαν πληγεί.
"Η Lactalis προχωρά εθελοντικά στην απόσυρση άλλων πέντε παρτίδων βρεφικών προϊόντων" ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός οικογενειών που είχαν πληγεί.
Από την πλευρά της Lactalis, ένας εκπρόσωπός της ανέφερε ότι οι πέντε παρτίδες ήταν μέρος της επίσημης λίστας του υπουργείου, που έφτασε σε 21 χιλιάδες φαρμακεία και μπακάλικα και δεν πρόκειται για νέες παρτίδες.
Ο πατέρας, εξάλλου, ενός κοριτσιού τριών μηνών που κατανάλωσε το συγκεκριμένο γάλα, αλλά δεν αρρώστησε, δήλωσε ότι ανακάλυψε την ύπαρξη των πέντε παρτίδων από μία παραγγελία φαρμακείων και η οποία είχε πέντε αναφορές που δεν βρίσκονταν στις λίστες της Lactalis.
"To ευρύ κοινό δεν είναι ενημερωμένο για αυτές τις πέντε παρτίδες και του πιθανού κινδύνουν που ενέχουν και αυτό είναι ενοχλητικό και καταστροφικό" δήλωσε ο ίδιος που αποκάλυψε ότι τη Δευτέρα 18/12 θα κάνει καταγγελία στην εισαγγελία του Παρισιού ενάντια στη Lactalis και το φαρμακείο από όπου αγόρασε το γάλα.
Πρόκειται για την πρώτη μηνυτήρια αναφορά σε αυτή την υπόθεση.
"Υπάρχει ευθύνη της Lactalis για τις συγκεκριμένες παρτίδες, υπάρχει πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσουν στην υγεία αυτές οι μολυσμένες παρτίδες" δήλωσε ο δικηγόρος του καταγγέλοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης