Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε υψηλά 11 ετών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη το δ' 3μηνο 2017

Ιαπωνία: Σε υψηλά 11 ετών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη το δ' 3μηνο 2017
Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη από την Bank of Japan ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (15/12) στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει την αυξημένη δυναμική της οικονομίας από τις ενισχυμένες εξαγωγές και τα εταιρικά κέρδη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Bank of Japan, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης σκαρφάλωσε στις 25 μονάδες για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, έναντι 22 μονάδων το προηγούμενο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 24 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η αναπτυσσόμενη οικονομία της Ιαπωνίας είχε επιτρέψει στην BoJ να τερματίσει την προηγούμενη περίοδο ποσοτικής χαλάρωσης και μηδενικών επιτοκίων.
Σε ότι αφορά τον αντίστοιχο δείκτη που αφορά τις επιχειρήσεις εκτός του μεταποιητικού κλάδου, αυτός παρέμεινε αμετάβλητος στις 23 μονάδες, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.
Για το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι εταιρείες αναμένουν να αυξήσουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά +7,4%, ωστόσο η κατάσταση ενδέχεται να επιβραδυνθεί στις αρχές του επόμενου έτους, λόγω της απροθυμίας των επιχειρήσεων να ασπαστούν το βελτιωμένο περιβάλλον λειτουργίας, μέσω της αύξησης των μισθών και των επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης