Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,1% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2017

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,1% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο 2017
Τα αποτελέσματα για της βρετανικές λιανικές πωλήσεις του Νοεμβρίου ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ιδιαίτερα ενισχυμένες εμφανίστηκαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (14/12) στοιχείς της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, παραμένοντας ωστόσο αβέβαιο το εάν η σχετική τάση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +1,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,6%, ανακάμπτωντας από την πτώση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν μία ανάκαμψη των δαπανών στον κλάδο, μετά από την απότομη πτώση που έφερε η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit, με τους ρυθμούς ανάπτυξης ωστόσο να παραμένουν βραδύτεροι συγκριτικά με τους μήνες προ του δημοψηφίσματος.
«Η αύξηση των λιανικών πωλήσεων παρέμεινε αρκετά ισχυρή τους τελευταίους μήνες, με τις επιχειρήσεις να δηλώνουν ότι οι προσφορές της Black Friday συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων», σημειώνει ο στατιστικός της ONS, Rhian Murphy.
Ωστόσο, οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η αύξηση των δαπανών κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου θα μπορούσε να συνοδευτεί με μία περιορισμένη κινητικότητα τους επόμενους δύο μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης