Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Αφιερωμένο σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ το δημοσίευμα της Handelsblatt για την αισιοδοξία στην Ελλάδα

Παπαδημούλης: Αφιερωμένο σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ το δημοσίευμα της Handelsblatt για την αισιοδοξία στην Ελλάδα
Εξακολουθούν και σήμερα να καταστροφολογούν μαζί με τα φιλικά τους ΜΜΕ, παριστάνοντας τους τιμητές αναφέρει ο κ.Παπαδημούλης
Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφιερώνει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο υποστηρίζει ότι η αισιοδοξία επιστρέφει στην Ελλάδα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
«Αφιερωμένο σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, την έβαλαν στα μνημόνια και σήμερα καταστροφολογούν, μαζί με τα φιλικά τους ΜΜΕ, παριστάνοντας τους τιμητές: "Handelsblatt: Η αισιοδοξία επιστρέφει στην Ελλάδα"» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Παπαδημούλης.
Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα της Handelsblatt επισημαίνει ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών επιστρέφει στην Ελλάδα.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι επενδυτές επανακτούν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στα ελληνικά ομόλογα, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017 ο υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι συνάδελφοί του στο Eurogoup συμφώνησαν για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας.
«Oι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν και οι αποδόσεις τους μειώθηκαν.
Παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές ανακτούν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα, ωστόσο, τα ασφάλιστρα κινδύνου για τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να είναι υψηλά - για ένα καλό λόγο.
Οι επενδυτές ωστόσο ζητούν ως αντάλλαγμα ένα επιτόκιο κατά 3% υψηλότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα ομόλογα άλλων χωρών της κρίσης.
Την ίδια στιγμή όμως η πορεία των ελληνικών ομολόγων καταδεικνύει ότι τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κρίση αποτελεί παρελθόν» ανέφερε το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης