Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε χαμηλά 5 μηνών ο χρυσός, εν αναμονή της Fed - Πτώση 0,1%, στα 1.246,90 δολ.

Κοντά σε χαμηλά 5 μηνών ο χρυσός, εν αναμονή της Fed - Πτώση 0,1%, στα 1.246,90 δολ.
Κοντά σε χαμηλά 5 μηνών έκλεισε ο χρυσός, εν αναμονή της Fed, σημειώνοντας πτώση 0,1%, στα 1.246,90 δολ. 
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (11/12/2017) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα κοντά σε χαμηλά 5 μηνών, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αυτή την εβδομάδα.
Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη (13/12) τις αποφάσεις νομισματικής της πολιτικής, με μια αύξηση των επιτοκίων να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη.
Η νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εύρος 1 - 1,25%, θα είναι η τρίτη και η τελευταία του 2017.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός αντιδρά αρνητικά στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς ενισχύει το δολάριο, με το πολύτιμο μέταλλο να είθισται να κινείται αντιστρόφως ανάλογα του αμερικανικού νομίσματος.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed κατά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας βρίσκεται στο 90,2%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 0,1% ή 1,5 δολ., στα 1.246,90 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Ιουλίου 2017, σύμφωνα με δεδομένα της FactSet.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα και στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) και της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια αλλαγή στη νομισματική τους πολιτική.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρέθηκε υπό πίεση, μετά την άνοδο των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο του 2017, οι οποίες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 228 χιλ. θέσεις εργασίας, έναντι των 200 χιλ. θέσεων που ανέμεναν οι αναλυτές, την ίδια στιγμή που το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 4,1% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω πιέσεις στον χρυσό άσκησε η άνοδος του bitcoin και των αμερικανικών μετοχών, που συνέβαλαν στη μείωση της ελκυστικότητας του πολύτιμου μετάλλου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης