Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανακαλούνται βρεφικά γάλατα του ομίλου Lactalis – Αφορά και χώρες όπου αυτά εξάγονται

Γαλλία: Ανακαλούνται βρεφικά γάλατα του ομίλου Lactalis – Αφορά και χώρες όπου αυτά εξάγονται
Ανακαλούνται είναι γάλατα της πρώτης και δεύτερης παιδικής ηλικίας, γάλα σε σκόνη, με ή χωρίς λακτόζη, γάλα από ρύζι και άλλα
Τη μαζική ανάκληση γαλάτων βρεφικής ηλικίας που παράγει ο όμιλος Lactalis, καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.
 Η ανάκληση αφορά και τις χώρες όπου αυτά τα αυτά εξάγονται, μεταξύ των οποίων είναι η Ελλάδα, η Βρετανία, η Αλγερία, το Μαρόκο, Ταϊβάν, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Κίνα, Περού, Γεωργία, Πακιστάν και μάλιστα, οι ποσότητες είναι "τεράστιες", όπως σημείωσε εκπρόσωπος του ομίλου.
Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα από  το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας λίστα με πάνω από 600 παρτίδες που ανακαλούνται, απαγορεύεται να καταναλωθούν και να εξαχθούν.
Ανακαλούνται είναι γάλατα της πρώτης και δεύτερης παιδικής ηλικίας, γάλα σε σκόνη, με ή χωρίς λακτόζη, γάλα από ρύζι, αλλά και  προϊόντα που πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία.
Σημειώνεται ότι τις 2 Δεκεμβρίου η Lactalis ανακάλεσε 12 παρτίδες βρεφικού γάλακτος που παράγεται στο εργοστάσιό της στην Κραόν, με το υπουργείο ωστόσο να αναφέρει ότι τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν για να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης από το βακτήριο της σαλμονέλας.
Πάντως, η προηγούμενη ανάκληση   έγινε αφού υ ασθένησαν 20 βρέφη κάτω των 6 μηνών που είχαν καταναλώσει τα εν λόγω προϊόντα της εταιρείας, ενώ αυτήν την εβδομάδα αναφέρθηκαν ακόμη πέντε κρούσματα σε βρέφη.
Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του υπουργείου, η κατάσταση όλων των βρεφών εξελίσσεται καλά.
Ανέφερε πάντως ότι η μόλυνση στο εργοστάσιο της Κραόν προκλήθηκε πιθανότατα στο διάστημα από 1- 6 Μαΐου, "για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε ευρύτερη ανάκληση όλων των προϊόντων που παρασκευάστηκαν μετά τις 15 Φεβρουαρίου", ενώ ο όμιλος διέκοψε τη λειτουργία των εγκαταστάσεών του αυτό το Σαββατοκύριακο για πρόσθετες εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης