Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα αυστηρό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Σταθάκης: Η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα αυστηρό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας
"Έχει δημιουργηθεί μια ομπρέλα προστασίας μέχρι το τέλος του 2018", αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης
Η κυβέρνηση έχει ήδη διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και μάλιστα, το αυστηρότερο στην Ευρώπη, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη Realnews ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, με αποτέλεσμα, όπως εξηγεί, να έχει δημιουργηθεί μια ομπρέλα προστασίας μέχρι το τέλος του 2018.
Ο ίδιος μιλά για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για να διευκολύνουν τη διαδικασία για τους δανειολήπτες, απλοποιώντας τον τρόπο κατάθεσης δικαιολογητικών,αλλά και να εισάγουν πρόσθετες δικλείδες προστασίας από την κακόβουλη αξιοποίηση του πλαισίου από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Ωστόσο, ο υπουργός εκφράζει τη διαφωνία του στο να γίνεται προσφορά στους ιδιοκτήτες σε τιμές ανάλογες των fund πριν από τους πλειστηριασμούς, αναφέροντας πως «αν και ακούγεται δίκαιο, στην πραγματικότητα ανοίγει τον δρόμο για την κακόβουλη χρήση του θεσμικού πλαισίου και άρα την υπονόμευσή του.
Κι' αυτό επειδή εάν κάποιος γνωρίζει ότι η μη εξυπηρέτηση ενός δανείου οδηγεί σε "κούρεμα”, τότε θα πάψει να το εξυπηρετεί».
Σχετικά με την πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης σημειώνει ότι οι όποιες παρεμβάσεις αφορούν αποκλειστικά το λιγνιτικό δυναμικό, έμειναν εκτός οι υδροηλεκτρικές μονάδες και οι μονάδες φυσικού αερίου, που περιελάμβανε το σχέδιο της "μικρής ΔΕΗ”, το οποίο όπως τονίζει «ακυ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης