Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται το ταχύτερο αλλαγή πολιτικής για να βγει από τα μνημόνια και την κρίση

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται το ταχύτερο αλλαγή πολιτικής για να βγει από τα μνημόνια και την κρίση
«Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις", τόνισε η Φ. Γεννηματά
«Η χώρα χρειάζεται το ταχύτερο αλλαγή πολιτικής για να βγει πράγματι από τα μνημόνια και την κρίση», τόνισε η  Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, μιλώντας στην συνεδρίαση της παράταξης Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων.
Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας επιμένει να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα και σημείωσε ότι «με τις μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα, την ώρα που εικονικά θα λέμε «αντίο στο Μνημόνιο», στην πραγματικότητα αυτό θα είναι για πολλά χρόνια εγκατεστημένο στην χώρα μας.
Αν δεν υπάρξουν αλλαγές σε κρίσιμα σημεία της συμφωνίας τότε θα καθορίζει το σύνολο σχεδόν των πολιτικών μας».
Όπως εξήγησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει υπογράψει την πιο σκληρή επιτροπεία με την δέσμευση στο Μεσοπρόθεσμο για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022, την δέσμευση για παραχώρηση του Εθνικού Πλούτου στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο για 99 χρόνια, κλπ.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για «έξοδο από την κρίση», με συνθήκες μιας αναιμικής ανάπτυξης, οι στόχοι της οποίας συνεχώς αναθεωρούνται προς τα κάτω και με την φτώχεια να απειλεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα του λαού μας».
Ανέφερε ότι «η έξοδος από την κρίση πρέπει να συνεπάγεται ουσιαστική μείωση της ανεργίας, με αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και όχι πολιτικές που οδηγούν στο «μοίρασμα μιας θέσης στα δύο», με την κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης και μισθούς της τάξης των 395 ευρώ τον μήνα.
Αυτή την αλήθεια καλούμαστε να αποκαλύψουμε στον Ελληνικό λαό.
Θα το πράξουμε με την στάση μας μέσα στην Βουλή και στην κοινωνία.
Θα το πράξουμε με τις πολιτικές πρωτοβουλίες μας για «καυτά» θέματα που αφορούν τον λαό μας και ειδικά τους μη προνομιούχους Έλληνες.
Με νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία της Α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, για την προστασία της οικονομίας των νησιών μας, για την αποκατάσταση και ενίσχυση του περιεχομένου των Συλλογικών Συμβάσεων.
Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει, να ηττηθεί στρατηγικά η πολιτική αυτού του εθνικολαικιστικού μορφώματος».
Κατά την ίδια «για να πετύχουμε την ανάπτυξη χρειάζεται μια νέα κατεύθυνση στην Οικονομική πολιτική με στοχευμένη μείωση φόρων και εισφορών, που θα φέρει επενδύσεις, και θα επαναφέρει πολλούς επαγγελματίες και εργαζόμενους από την παραοικονομία στην κανονική δραστηριότητα».
Περαιτέρω, η κ. Γεννηματά μιλώντας για το νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, αφού τόνισε ότι στόχος «είναι να δημιουργήσουμε την μεγάλη Κεντροαριστερά, τον νέο Πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή του τόπου, και να εγγυηθούμε την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε ότι η μεγάλη Αλλαγή στον τόπο, «θα εκφραστεί:
- Με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το «κλείσιμο του δρόμου» για την συντηρητική παλινόρθωση της ΝΔ.
- Με την ήττα των συντηρητικών πολιτικών της λιτότητας. Την προώθηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου στην χώρα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και με γενναίες πολιτικές δίκαιης διανομής να εξασφαλιστεί η μείωση των Ανισοτήτων και η Κοινωνική Δικαιοσύνη.
- Με την αναμέτρηση σε ότι καθηλώνει την χώρα στο χθες, με πολιτικές ανατροπών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.
Ένα Σχέδιο που εμείς –και όχι οι εταίροι μας- θα επιλέξουμε για να ξαναγίνει η Ελλάδα περήφανη και ισχυρή».
 «Δημιουργούμε το νέο που θα αλλάξει τους συσχετισμούς, ξεβολέψαμε τους εταίρους του μικρού και μίζερου δικομματισμού», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «συνεχίζουμε αταλάντευτα, στέλνοντας παντού το μήνυμα της Ενότητας, της Διεύρυνσης, της Ανανέωσης, το μήνυμα της ΝΙΚΗΣ στις επόμενες εκλογές».
«Είμαστε σταθερά απέναντι από όλες τις συντηρητικές πολιτικές που εκφράζουν τα δύο άκρα της συντήρησης του πολιτικού συστήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΔ», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στο Σχέδιο Ελλάδα, που θα εξειδικευτεί κι άλλο στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής την άνοιξη, υπενθυμίζοντας τις 8 προτάσεις για την Ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της οικονομίας.
 «Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, στην αλλαγή των συσχετισμών για μια προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο.
Οι επόμενες εκλογές θα είναι μια αναμέτρηση για τρεις.
Τα επόμενα βήματά μας θα πρέπει να δημιουργήσουν αυτή την ΠΟΡΕΙΑ ΝΙΚΗΣ, συσπειρώνοντας όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.
Γι’ αυτό το Συνέδριό μας τον επόμενο Μάρτιο, δεν θα είναι μια νέα αναμέτρηση μηχανισμών, δεν θα είναι μια εσωκομματική υπόθεση, θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της Κοινωνίας, σε αυτό εσείς έχετε σημαντικό ρόλο», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης