Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Οι τράπεζες στο Λονδίνο θα δεχθούν πλήγματα λόγω του Brexit

Standard Chartered: Οι τράπεζες στο Λονδίνο θα δεχθούν πλήγματα λόγω του Brexit
Ο διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered, Bill Winters, τόνισε ότι η βρετανική τράπεζα θα «προετοιμαστεί για τα χειρότερα»
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις βρετανικές τράπεζες έκρουσε σήμερα (8/12) ο διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered, Bill Winters, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα» λόγω του Brexit.
Ειδικότερα, ο Winters τόνισε ότι οι τράπεζες στο Λονδίνο θα δεχθούν πλήγματα εξαιτίας του Brexit, εκτιμώντας ότι «μεγάλα τμήματα των τραπεζικών επιχειρήσεων που διραστηριοποιούνται στην Ευρώπη θα αναγκαστούν να μεταφερθούν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «είναι πιθανό ότι μέσω των διαπραγματεύσεων για το Brexit θα υπάρξει κάποιο είδος εκτεταμένου κανόνα διαβατηρίωςν (η ικανότητα των τραπεζών να πωλούν τις υπηρεσίες τους σε όλη την Ευρώπη από τη βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο), διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «κανένας από εμάς δεν το περιμένει αυτό, ούτε προετοιμάζεται γι αυτό».
«Μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντνα που θα μπορούσαμε να έχουμε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου προέρχονται από φοιητητές οι οποίοι έχουν επιλέξει να σπουδάσουν εδώ και στη συνέχεια έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Standard Chartered, διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι «έχουμε παρατηρήσει ότι αυτό έχει ήδη επηρεαστεί».
Ως εκ τούτου, ο Winters εκτίμησε ότι το περιβάλλον στη Μεγάλη Βρετανία «ενδέχεται να μην είναι πλέον τόσο φιλόξενο», εκτιμώντας ότι οι επιπτώσεις είναι κυρίως ψυχολογικές, παρά συμβατικές.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Winters έρχονται σε μία χρονική στιγμή όπου Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν για το πλαίσιο των συζητήσεων στο Brexit, προκειμένου οι συνομιλίες να περάσουν στο δεύτερο στάδιο, όπου και θα συζητηθούν τα εμπορικά ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης