Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η άνοδος στην βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο 2017

Γαλλία: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η άνοδος στην βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο 2017
Η γαλλική βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,9% έναντι εκτιμήσεων της τάξεως του +0,2%
Ανώτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (8/12) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενη ώθηση από την ενίσχυση του μεταποιητικού κλάδου.
Ειδικότερα, η γαλλική βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί μόλις στο +0,2%.
Παράλληλα, η στατιστική υπηρεσία Insee αναθώρησε επί τα βελτίω τα στοιχεία που αφορούσαν τον Σεπτέμβριο, με την μηνιαία άνοδο να διαμορφώνεται στο +0,8% έναντι αρχικών εκτιμήσεων στο +0,6%.
Η δυναμική της γαλλικής βιομηχανίας κατά τους τελευταίους μήνες υποδεικνύει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.
Καθοριστικό ρόλο στη σχετική άνοδο διαδραμάτισει ο μεταποιητικός κλάδος, η παραγωγή του οποίου ενισχύθηκε κατά +2,7% τον Οκτώβριο, με την παραγωγή υλικού εξοπλισμού να εκτοξεύεται στο +6,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης