Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Αλβανία προσελκύει πολυτελείς ξενοδοχειακές αλυσίδες με φορολογικές ελαφρύνσεις

Reuters: Η Αλβανία προσελκύει πολυτελείς ξενοδοχειακές αλυσίδες με φορολογικές ελαφρύνσεις
Μία από τις φτωχότερες αλλά και πιο παρθένες χώρες της Ευρώπης, η Αλβανία επιζητά τους τουρίστες
Η Αλβανία σχεδιάζει να προσελκύσει δημοφιλείς αλυσίδες ξενοδοχείων πέντε αστέρων με φορολογικές ελαφρύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του φόρου κέρδους και των φόρων ακίνητης ιδιοκτησίας, για να αυξήσει τις αφίξεις πιο εύπορων τουριστών, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Με τα ταξίδια και τον τουρισμό να αντιπροσωπεύουν το 8,4% του ΑΕΠ το 2016, η αυξανόμενη ζήτηση για επισκέψεις στη χώρα μεταξύ Μαυροβουνίου και Ελλάδας, που βρέχεται από την Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος, δεν καλύπτεται από τις σημερινές εγκαταστάσεις και υποδομές.
Μία από τις φτωχότερες αλλά και πιο παρθένες χώρες της Ευρώπης, η Αλβανία επιζητά τους τουρίστες, ενθαρρύνοντάς τους με το σύνθημα "Ακολουθήστε τον δικό σας δρόμο", βασιζόμενοι στην έκκληση του τουρισμού αναζήτησης.
Για να προσελκύσουν τις διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων, η κυβέρνηση πρόκειται να εγκρίνει νόμο αυτό το μήνα, για να τις απαλλάξει από το φόρο επί των κερδών για 10 χρόνια, να καταργήσει τους φόρους υποδομών και τους φόρους ιδιοκτησίας και να τους καταβάλει φόρο ΦΠΑ 6% για οποιαδήποτε υπηρεσία στα ξενοδοχειακά τους θέρετρα.
Οι διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες ή όσες διαθέτουν ένα franchise είναι ευπρόσδεκτες, εφόσον επενδύσουν όχι λιγότερο από οκτώ εκατομμύρια ευρώ για ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ για ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, δήλωσε ο Elton Orozi, υπάλληλος στον τουρισμό Υπουργείο.
"Η Αλβανία προσπαθεί να προσφέρει περισσότερα στους τουρίστες που δαπανούν περισσότερο χρόνο και χρήμα για να εξοικειωθούν με τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φύση", πρόσθεσε ο Orozi.
Τα κίνητρα θα ισχύσουν και για τους κατασκευαστές μόνο εάν δεν πωλούν τα ακίνητα, αφού η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την κατασκευή βιλών στις ακτές από τους πλούσιους Αλβανούς, που τις χρησιμοποιούν σαν δεύτερη κατοικία.
Η κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων θα εξαρτηθεί επίσης από το αν οι επενδυτές αποφύγουν τα προβλήματα ιδιοκτησίας γης, τα οποία καταδίκασαν την προσπάθεια να δελεάσουν την γαλλική εταιρεία Club Med στην Αλβανία πριν από μία δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης