Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πριν καν προσγειωθεί στην Ελλάδα, ο Erdogan εξόργισε τους οικοδεσπότες του

Reuters: Πριν καν προσγειωθεί στην Ελλάδα, ο Erdogan εξόργισε τους οικοδεσπότες του
Οι δηλώσεις του Erdogan για την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης εξόργισαν τους Έλληνες 
Στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, περί «επικαιροποίησης» της Συνθήκης της Λωζάνης αναφέρεται το Reuters, σχολιάζοντας ότι το ταξίδι του στην Ελλάδα δεν άρχισε καλά.
«Πριν καν προσγειωθεί, (ο Erdogan) εξόργισε τους οικοδεσπότες του με τις προτάσεις για την αναθεώρηση μιας Συνθήκης από το 1923, της Συνθήκης της Λωζάνης, που καθιέρωσε τα σύνορα της Τουρκίας και κατά συνέπεια της Ελλάδας» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
«Αυτή είναι μια Συνθήκη που καλύπτει ολόκληρη την περιοχή και μόνο γι' αυτό, νομίζω ότι με την πάροδο του χρόνου, όλες οι Συνθήκες χρειάζονται επικαιροποίηση, και η Συνθήκη της Λωζάνης, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, χρειάζεται επικαιροποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά o Erdogan.
Περνώντας γρήγορα στην αντεπίθεση, η Ελλάδα ανέφερε ότι η Συνθήκη δεν είναι διαπραγματεύσιμη και οι προτάσεις περί επικαιροποίησης της δεν βοηθούν τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων.
«Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αναμένουν ότι η επίσκεψη του (Erdogan) θα χτίσει γέφυρες και όχι τοίχους», ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Οι δύο εταίροι του ΝΑΤΟ έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου το 1974, το 1987 και το 1996 λόγω των μακροχρόνιων διαμαχών σχετικά με την Κύπρο, την εξόρυξη πετρελαίου στο Αιγαίο και τις βραχονησίδες στην ίδια περιοχή.
Αν και οι σχέσεις βελτιώθηκαν, πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Τουρκία έχει εδαφικές βλέψεις εναντίον της χώρας τους.
Η Τουρκία κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι φιλοξενεί άτομα που εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Erdogan τον Ιούλιο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης