Τελευταία Νέα
Διεθνή

Branstad (Αμερικανός πρέσβης): Η Β. Κορέα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα

Branstad (Αμερικανός πρέσβης): Η Β. Κορέα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα
Ο Terry Branstad δήλωσε ότι ούτε η Κίνα ούτε και οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν κάτι για να σταματήσουν τη Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή και η Κίνα και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να τη σταματήσουν, δήλωσε στο CNBC, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κίνα, Terry Branstad.
Τα πυρηνικά όπλα και οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Βόρειας Κορέας «είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Branstad.
«Θέλω να συγχαρώ τους Κινέζους για τις αλλαγές που έκαναν τους τελευταίους τρεις μήνες, έχουν στηρίξει και τα δύο ψηφίσματα που πέρασαν από το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών και πιστεύω ότι εργάζονται σκληρά για την επιβολή των κυρώσεων.
Αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν.
Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί και συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η πρέπει να ''καθαρίσουμε'' την Κορεατική Χερσόνησο από τα πυρηνικά και η Κίνα και η Αμερική μπορούν να παίξουν ένα βασικό ρόλο στην δουλειά μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο», είπε ο ίδιος.
Ο Branstad απάντησε στα σχόλια του Trump ότι η Κίνα θα πρέπει να διακόψει τις εξαγωγές ενέργειας στη Βόρεια Κορέα ώστε να τραβήξει την προσοχή του καθεστώτος.
«Το πετρέλαιο είναι σίγουρα ένα από τα πράγματα που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή της (Βόρειας Κορέας).
Κι αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε για να τους πείσουμε ότι η πορεία που ακολουθούν είναι μια καταστρεπτική πορεία που δεν πρόκειται να προστατέψει τα συμφέροντα της Βόρειας Κορέας, αλλά θα οδηγήσει στη διάλυση τους», είπε ο ίδιος.
«Πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κάνουν πλέον εκτοξεύσεις πυραύλων ή πυρηνικές δοκιμές και έτσι υπάρχει μια ευκαιρία να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διπλωματική λύση σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση» προειδοποίησε ο Αμερικανός πρέσβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης