Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΒΒC υμνεί την Αθήνα: Η Ευρωπαϊκή πόλη που ξέρει να αγαπά τους ξένους

Το ΒΒC υμνεί την Αθήνα: Η Ευρωπαϊκή πόλη που ξέρει να αγαπά τους ξένους
Αφιέρωμα του BBC στις ομορφιές της Αθήνας
Έναν πραγματικό ύμνο για την Αθήνα φιλοξενεί το BBC, στην ειδική ενότητα για τα ταξίδια και τον τουρισμό.
Στο δημοσίευμα η ελληνική πρωτεύουσα χαρακτηρίζεται ως «Η πόλη που αγαπά τους ξένους», ενώ προστίθεται ότι οι κάτοικοι της Αθήνας γνωρίζουν πολύ καλά την έννοια της ελληνικής λέξης φιλοξενία.



Στο δημοσίευμα καταθέτουν τις απόψεις τους άνθρωποι που είτε ζουν στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια, είτε την έχουν επισκεφθεί ως τουρίστες.
Γίνεται λόγος τόσο για τα μνημεία της πρωτεύουσας και για τον «αέρα» χιλιάδων χρόνων ιστορίας που κρύβονται σε κάθε γωνιά της, αλλά και αυτά που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη Αθήνα τόσο στον επισκέπτη όσο και σε κάποιον μη Έλληνα που επιλέγει να ζήσει σε αυτήν.



Σημαντική αναφορά και σαφώς στα θετικά της πόλης ο καλός καιρός, με το BBC να αναφέρει ότι στην Αθήνα κάποιος θα ζήσει 250 ηλιόλουστες ημέρες κάθε χρόνο (από τις 365 συνολικά), γεγονός κάτι παραπάνω από ελκυστικό, κυρίως, για τους επισκέπτες από τις βόρειες χώρες.



Ένα ακόμη θετικό στοιχείο για την Αθήνα ότι βρίσκεται κοντά τόσο σε νησιά – ένας εκ των επισκεπτών που μιλά στο BBC, διαλέγει την Ύδρα ως έναν εξαιρετικό προορισμό- αλλά και σε άλλες περιοχές.



Όπως τονίζει η Katilena Alpe, η οποία εγκατέλειψε το Λονδίνο πριν από εννέα χρόνια και ζει στην Αθήνα, «οι κάτοικοι έχουν τα μυστικά τους.
Τα καλύτερα φαγητά τα βρίσκεις στην κεντρική αγορά της Αθήνας.
Και αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι γύρω από την Αθήνα υπάρχουν αμπελώνες, από τους οποίους παράγονται εξαιρετικά κρασιά».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης